ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγρήγορση τα συνδικάτα για τα αποθεματικά των ταμείων

σε-εγρήγορση-τα-συνδικάτα-για-τα-αποθε-259489

Συνάντηση των τσιμεντεργατών με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Tα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) με την συνεχή επιδείνωση της αναμονής στη λήψη του εφάπαξ, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών – τεχνιτών και υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος Βαγγέλης Χαντζιάρας, αντιπρόεδρος και του σωματείου της ΑΓΕΤ στο Βόλο, με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Πετρόπουλο από κοινού με τους εκπροσώπους στις Ομοσπονδίες Λιμανιών, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Ξενοδοχουπαλλήλων ως εκπρόσωποι των Ασφαλισμένων στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα.

Στη συνάντηση έγινε επίσης συζήτηση για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, τη δέσμευση των αποθεματικών της Πρόνοιας στην Τράπεζα της Ελλάδος, την παρατεινόμενη αδυναμία υπολογισμού του εφάπαξ λόγω του συντελεστή βιωσιμότητας και την παρακράτηση των εισφορών του εφάπαξ από το ΙΚΑ προς άτοκη διευκόλυνσή του στην συνέχιση πληρωμής των συντάξεων.

Επιπλέον τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον Κλάδο και ζητήθηκε από τον υφυπουργό άμεση συνάντηση μαζί του για τα θέματα του κλάδου.

Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων, βεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ισοπέδωση παροχών και ότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι να σεβαστεί τις εισφορές των ασφαλισμένων και τα απορρέοντα δικαιώματα.

Ωστόσο δεν διέψευσε τα διακινούμενα σενάρια ενσωμάτωσης της Πρόνοιας (εφάπαξ) στον υπό διαμόρφωση ενιαίο (έναν ή περισσότερους) ασφαλιστικό Οργανισμό και επιπλέον αναφορικά με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου για σύσταση ειδικού λογαριασμού Θησαυροφυλακίου που θα διαχειρίζεται ενιαία το κοινό κεφάλαιο όλων των οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης. Δήλωσε μάλιστα «ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την «ενιαία αξιοποίηση των εισφορών» που σημαίνει ότι τα αποθεματικά των Ταμείων θα γίνουν αντικείμενο διαχείρισης από τον υπουργό Οικονομικών».

«Είναι προφανές -σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας- ότι τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας διακυβεύεται να χαθούν στο λαβύρινθο του υπό κατάρρευση ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας. Απαιτείται εγρήγορση και συσπείρωση δυνάμεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου