ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

κλιμακώνει-τις-κινητοποιήσεις-η-ομοσ-259008

Οι αγρότες – μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας ενώνουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στη Λάρισα, προκειμένου να πιέσουν τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές που έχουν υποστεί.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σήμερα μεταβαίνουν στη Λάρισα, για να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στον ΕΛΓΑ στις 11 το πρωί.

Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι ειδικά από τη στάση του ΕΛΓΑ. Όπως καταγγέλλουν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό δεν αποζημιώνεται το σύνολο των καταστροφών από κακοκαιρία και από φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα ο Οργανισμός καθυστερεί και κουτσουρεύει τις αποζημιώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι εκατοντάδες αγρότες δεν έχουν λάβει ούτε προκαταβολή για τους παγετούς του Απριλίου, από την ξηρασία και την κακοκαιρία Αθηνά.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας την ερχόμενη Κυριακή θα συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας.

Η ατζέντα των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη είναι το κόστος παραγωγής, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι ανατιμήσεις στο αγροτικό ρεύμα κ.α.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητα αγροεφόδια και καύσιμα και αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας ασφαλίζοντας και αποζημιώνοντας στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Επίσης διεκδικούν μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου