ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βροχή με το… «τουλούμι» στα νησιά

βροχή-με-το-τουλούμι-στα-νησιά-258921

Δυνατή βροχόπτωση, μποφόρ και τσουχτερό κρύο σημειώθηκαν χθες και προχθές στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Γλώσσα, να συγκαταλέγονται μεταξύ των περιοχών με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που κοινοποίησε το meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν προχθές Τρίτη 14 Δεκεμβρίου σε οκτώ περιοχές. Στην πρώτη θέση η Σέττα Ευβοίας με 142 χιλιοστά βροχής, με δεύτερη τη Στενή Ευβοίας με 106 χιλιοστά. Στην τρίτη θέση κατάταξης η Μακρυκάπα Εύβοιας με 80 χιλιοστά βροχής, στην τέταρτη η Κύμη με 70 χιλιοστά, στην πέμπτη θέση η Σκόπελος με 75 χιλιοστά βροχής, στην έκτη η Σιμωνόπετρα με 69 χιλιοστά, στην έβδομη η Αλόννησος με 68 και στην όγδοη θέση κατάταξης πανελλαδικά η Γλώσσα Σκοπέλου, καταγράφοντας 64 χιλιοστά βροχής.

Βροχή με το… τουλούμι στην Σκόπελο και τη Γλώσσα, σημειώθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στην αγροτική οδοποιία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Περίσσης. Λόγω της σφοδρότητας του ανέμου, εξάλλου, πεύκο έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί black out στο νησί, διάρκειας μιάμιση περίπου ώρας, προχθές. Αμεση ήταν η κινητοποίηση για να επιδιορθωθεί η βλάβη, με την Πυροσβεστική να συνδράμει την προσπάθεια.

Στην γειτονική Αλόννησο καταγράφηκαν επίσης μεγάλα ύψη βροχής, με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καλογιάννη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο νησί, διότι η δυνατή βροχή δεν ήταν συνεχόμενη.

Χιονόπτωση στα Χάνια

Συνεχίστηκε, στο μεταξύ, προχθές το βράδυ η χιονόπτωση στην περιοχή των Χανίων και σε έκταση ενάμιση περίπου χιλιομέτρου περιμετρικά, με τους δρόμους να παραμένουν ανοιχτοί και προσβάσιμοι.

Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 7 εκατοστά στην κορυφή των Χανίων, με επτά μηχανήματα σε θέση μάχης να επιχειρούν, για να διατηρηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο, χωρίς προβλήματα.

Το λευκό μέτωπο κάλυψε μεγάλη ακτίνα από τα Χάνια και την Αλικόπετρα, φτάνοντας σε κοντινή απόσταση από τον περιφερειακό της Ζαγοράς, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν προβλήματα, με το τσουχτερό κρύο να διατηρείται, στο μεταξύ, στη Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου