ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης στη Δράκεια

τριήμερο-εκδηλώσεων-μνήμης-στη-δράκε-258888

Τριήμερο εκδηλώσεων για την Επέτειο Μνήμης των 115 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Δράκεια, στις 18 Δεκεμβρίου 1943, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται από αύριο Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου:

18.00: Εσπερινή λειτουργία, παραμονή Αγίου Μόδεστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας.

20.00: Λαμπαδηδρομία με κατάληξη στο μνημείο των πεσόντων.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου:

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας.

Τέλεση Μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό θα έχει ολοκληρωθεί στις 10.00π.μ.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

10π.μ.: «19ος Αγώνας Θυσίας, Δράκεια Πηλίου 2021» με αφετηρία το πρώην δημαρχείο Δ.Ε. Αγριάς και τερματισμό στο Μνημείο Ηρώων Δράκειας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής το οποίο θα παραλάβουν στον τερματισμό.

Για τον «Αγώνα Θυσίας Δράκεια Πηλίου 2021» συνεργάζονται οι Αναπτυξιακός Σύλλογος «Η Δράκεια», Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας Πηλίου, Δημοτική Ενότητα Αγριάς και Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ Δήμου Βόλου και αφορά σε διαδρομή απόστασης 10 χλμ. Ο αγώνας αποτελεί θεσμό για την περιοχή και είναι αφιερωμένος στους 115 Δρακειώτες που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 1943.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2428350011 ή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μέχρι τις 9:30π.μ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει η ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Σε περίπτωση που την ημέρα της διεξαγωγής η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ έχει τροποποιήσει τους κανονισμούς, η προκήρυξη θα αναπροσαρμοστεί με βάση τους νέους κανονισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου