ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρές εκδηλώσεις στον Αγ. Νικόλαο

λαμπρές-εκδηλώσεις-στον-αγ-νικόλαο-258889

Πανηγυρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, από σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, με αφορμή την επέτειο έλευσης της θαυματουργής Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και την ενθρόνισή της στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πολιούχο Βόλου.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής ετήσιας πανήγυρης θα πραγματοποιηθούν οι εξής λατρευτικές εκδηλώσεις: Σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 17.30 θα ψαλεί μικρός εσπερινός και ιερά παράκληση Βηματαρίσσης, ενώ 20.00-02.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Αύριο Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 7.30 – 10.30 το πρωί θα τελεστούν όρθρος – θεία λειτουργία εορτής Αγίας Σκέπης. Στις 11πμ θα τελεστεί Δοξολογία για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και στις 18.00 μέγας εσπερινός – απόδειπνο – χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Μεθαύριο Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 7 – 10.30πμ θα τελεστούν όρθρος – Α΄ Θεία Λειτουργία και στις 10.30 – 11.45 Β΄ Θεία Λειτουργία, 17.00 – 18.00 εσπερινός, παράκληση Βηματαρίσσης – Επιστροφή της εικόνας στη συνήθη θέση της. Στις 18.00 – 18.30 θα τελεστούν απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Η ιερή εικόνα της Βηματάρισσας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Βολιωτών σαν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους, εφόσον συρρέουν στον Καθεδρικό μας Ναό και ακουμπούν μπροστά Της αιτήματα, πόνους και καημούς. Ιδιαίτερη μάλιστα εντύπωση προκαλεί και στους πολυπληθείς επισκέπτες και τουρίστες η γλυκεία μορφή της Παναγίας συγκινώντας τις ψυχές τους και εκπέμποντας σε όλους δύναμη και θαυματουργική χάρη

Η Παναγία η Βηματάρισσα ή Κτιτόρισα, πιστό αντίγραφο της εικόνας που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου, είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του ιερού βήματος του καθολικού, του Αγίου Νικολάου και είναι συνδεδεμένη με αναρίθμητα θαύματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου