ΤΟΠΙΚΑ

Εκπνέει η προθεσμία για υποψηφίους για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο

εκπνέει-η-προθεσμία-για-υποψηφίους-γι-258641

Μικρή συμμετοχή υποψηφίων αναμένεται να υπάρξει στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Αν και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα, ωστόσο μέχρι και χθες δεν είχε υποβληθεί παρά μόνο μία υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να υπάρξει μόνο μία υποψηφιότητα για την προεδρία: αυτή του κ. Χρήστου Στρατηγόπουλου.

Από εκεί και πέρα, τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 30 άτομα.

Στις προηγούμενες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 2014, υποψήφιοι για πρόεδροι ήταν δύο δικηγόροι, ενώ οι υποψήφιοι διοικητικοί σύμβουλοι ήταν 46.

Η μικρή συμμετοχή των υποψηφίων αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αντίπαλα «στρατόπεδα», και έτσι δεν υπάρχουν συσπειρώσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή, και να ορίσει εφορευτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, όπως προβλέπει ο Κώδικας των Δικηγόρων.

Η εφορευτική επιτροπή θα απαρτίζεται από δέκα δικηγόρους. Να επισημανθεί ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν συνολικά 546 άτομα.

Οι δικηγόροι θα στήσουν δύο κάλπες, μία για την εκλογή προέδρου και μία για την εκλογών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης, όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα για τον κλάδο, και συγκεκριμένα το θέμα της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου αλλά και το ασφαλιστικό, που κυριολεκτικά «καίει».

Το ασφαλιστικό, εκτιμάται, ότι θα πρέπει να διασφαλίζει την επιβίωση των δικηγόρων και όχι να οδηγεί σε έξοδο από τον κλάδο, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση εκτιμάται ότι πρέπει να διεκδικηθούν και επιπλέον κίνητρα από την Πολιτεία, ώστε να σταματήσει η φυγή από τη δικηγορία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου