ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες

πρωτοβουλία-για-τους-πρόσφυγες-257344

Κοινωνική συστράτευση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Μαγνησίας και της Εκκλησίας

Πρωτοβουλία ενίσχυσης των Σύριων προσφύγων στην Ειδομένη αναλαμβάνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του πολιτισμού. Κοινό ζητούμενο είναι η συντονισμένη δράση και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανοιχτή συγκέντρωση των προεδρείων των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή), προκειμένου να συζητηθούν όλα τα σχετικά και οργανωτικά ζητήματα.

Η ανθρωπιστική πρόσκληση ισχύει και για όσους Συλλόγους δεν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη προσπάθεια έχει δηλώσει τη συμμετοχή της και η τοπική εκκλησία με τον Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός – για τη διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Στην καθημερινά εξελισσόμενη τραγωδία των προσφύγων και τον διαρκή αγώνα τους να επιβιώσουν μακριά από την πατρίδα τους, ρισκάροντας τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει ασυγκίνητος και αμέτοχος. Πολύ περισσότερο οι Σύλλογοι, ως φορείς και εκφραστές του ελληνικού πολιτισμού που διατράνωσε απανταχού της γης τις ανθρωπιστικές αξίες.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι λοιπόν της Μαγνησίας, γνωρίζοντας οι περισσότεροι την προσφυγιά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τους Σύριους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης, μετά από υπόδειξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να ελαφρύνουν κατά το δυνατόν τη διαβίωση και τον πόνο των συνανθρώπων μας στα σύνορά μας.

«Καλούμε όλους τους Συλλόγους, εκπροσωπούμενοι από μέλη του Δ.Σ. τους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Μαγνησία και ο Βόλος να δώσουν ηχηρό παρών σε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου