ΤΟΠΙΚΑ

Στην απ’ έξω πάλι η Μαγνησία

στην-απ-έξω-πάλι-η-μαγνησία-2579

Εκτός προκήρυξης 200 θέσεων για πληρώματα του ΕΚΑΒ ο Βόλος και τα νησιά

Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης και της νυν πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου αλλά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων για μία ακόμη φορά δεν πρόκειται να ενισχυθούν με προσωπικό.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγειάς Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε προκήρυξη 200 θέσεων του ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια και σε διάφορες περιοχές της χώρας, όχι όμως στο Βόλο ή στα νησιά που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε και υποτομέας ΕΚΑΒ.

Για να ενισχυθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου αλλά και τα νησιά που σήμερα εξυπηρετούνται με επικουρικό προσωπικό και όχι για όλες τις βάρδιες, θα πρέπει να περιμένουμε πλέον να ενισχυθεί πρώτα η Αττική και άλλες περιοχές της χώρας και εάν υπάρχουν Βολιώτες εργαζόμενοι στους τομείς ΕΚΑΒ της υπόλοιπης επικράτειας που θέλουν να μετακινηθούν στη Μαγνησία, μπορεί και να προκύψει επιπλέον προσωπικό.

Ολα αυτά συμβαίνουν και ενώ ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ στη Μαγνησία έχει ζητήσει να ενισχυθεί ο τομέας του Βόλου με τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό που θα απασχοληθούν ως πληρώματα στην Κίνηση και τις διακομιδές. «Εμείς περιμέναμε προσλήψεις. Εχουμε ζητήσει ως Τομέας Βόλου, να ενισχυθούμε με τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δαριώτης.

Ο κ. Δαριώτης μάλιστα επισήμανε ότι υπήρχαν δεσμεύσεις τόσο από την νυν υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα όσο και από την πρώην υφυπουργό Ζέττα Μακρή ότι θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με επιπλέον προσωπικό στο Βόλο. Στις αρχές Ιουλίου η υφυπουργός Κ. Παπακώστα δεσμεύονταν στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή Μαρίνας Χρυσοβελώνη πως από τις προγραμματιζόμενες προσλήψεις 200 ατόμων για το 2014, το ΕΚΑΒ θα κατανείμει ικανό αριθμό πληρωμάτων ασθενοφόρων σύμφωνα με τις ανάγκες του Νομού Μαγνησίας και ότι επίσης η βουλευτής Μαγνησίας και πρώην Υφυπουργός Ζέττα Μακρή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σε δελτίο τύπου υπογράμμιζε μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης συμφώνησε για την αναγκαιότητα ίδρυσης υποτομέα ΕΚΑΒ στη Σκιάθο και ότι «με δεδομένη, τη σύμφωνη γνώμη του ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από την πλευρά της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να τηρηθούν τα ήδη συμφωνηθέντα και να ιδρυθεί υποτομέας ΕΚΑΒ στη Σκιάθο και ότι με τις νέες προσλήψεις 200 ατόμων, τις οποίες έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ και, κατά συνέπεια, θα διευκολυνθεί η στελέχωση του νεοσύστατου υποτομέα με προσωπικό του ΕΚΑΒ».

Πάντως οι 200 θέσεις κατανέμονται μεταξύ άλλων στην Αττική (109 θέσεις) στην Εύβοια (2 θέσεις) στη Θήβα (2 θέσεις), στην Πάτρα (3 θέσεις), στην Κόρινθο (3 θέσεις), στην Κέρκυρα (4 θέσεις), στη Θεσσαλονίκη (8 θέσεις), στην Κεφαλονιά (3 θέσεις) όπως επίσης και στην Ζάκυνθο, στην Λακωνία (4 θέσεις), στη Λέσβο (10 θέσεις), στη Σάμο (6 θέσεις), στα Δωδεκάνησα (9 θέσεις), στις Κυκλάδες (14 θέσεις).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου