ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση στήριξης της τοπικής αγοράς ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

εκκληση-στήριξης-της-τοπικής-αγοράς-α-256833

Τονωτική ένεση χαρακτηρίζουν αρκετοί έμποροι τη σημερινή έναρξη των εκπτώσεων εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις εάν αποδίδει τελικά η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ορισμένοι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κάτω από διαφορετικές βάσεις, σε αντίθεση με δεκάδες συναδέλφους τους, οι οποίοι θεωρούν «δώρο άδωρο» το συγκεκριμένο μέτρο, λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής δυστοκίας που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Κοινή θέση των επαγγελματιών που μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι, ωστόσο, ότι πρέπει να στηρίξουν την τοπική αγορά οι Βολιώτες, αγοράζοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, τα είδη που είναι αναγκαία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

«Ελπίζουμε να τονωθεί η αγορά μέσω του εκπτωτικού δεκαημέρου, το οποίο θα δώσει στον κόσμο τη δυνατότητα, μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να κάνουν τις αγορές τους, με καλύτερες τιμές» όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, ιδιοκτήτης καταστήματος ενδυμάτων. Παράλληλα ο ίδιος επιχειρηματίας ανέφερε ότι «όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, παρατείνεται το «πάγωμα» στην αγορά, η οποία έχει ανάγκη από τη σταθερότητα για να βρει το βηματισμό της. Ελπίζουμε, πρόσθεσε ο ίδιος, ότι οι εκπτώσεις θα τονώσουν την αγορά, γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους».

Την ανάγκη τόνωσης της αγοράς από το ντόπιο καταναλωτικό κοινό επεσήμανε ο Σπύρος Τρύφωνος, ιδιοκτήτης καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η γενική εικόνα είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα επωφεληθούν από τις εκπτώσεις όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να ψωνίσουν». Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, χαρακτηρίζεται «δώρο άδωρο» από τον ίδιο επαγγελματία, με το σκεπτικό ότι «δεν αποδίδει», ενώ επηρεάζει ταυτόχρονα την εμπορική κίνηση της προηγούμενης αλλά και της επόμενης μέρας.

«Καλό είναι να ανοίξουμε όλοι. Οι Βολιώτες πρέπει να στηρίξουν την τοπική αγορά και η κυβέρνηση να κοιτάξει τους επαγγελματίες, γιατί η κατάσταση είναι θλιβερή» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μερόπη Πρωτογέρου, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ειδών. Η ίδια επαγγελματίας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους εμπόρους. Παρά τις δυσκολίες όμως, ευελπιστούμε. Δεν θέλουμε να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, διατηρώντας την αισιοδοξία μας».

Ο Πρόδρομος Χατζηβασίλογλου, ιδιοκτήτης καταστήματος εσωρούχων, υπογράμμισε ότι «η περίοδος των εκπτώσεων θα ήταν τονωτική ένεση για την αγορά κάτω από άλλες συνθήκες, αλλά δυστυχώς όλες οι εξαγγελίες και η πίεση που υπάρχει στο καταναλωτικό κοινό από θέματα φορολογίας και οικονομικών υποχρεώσεων, δεν μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους ότι θα αλλάξει κάτι γι’ αυτές τις επόμενες μέρες τουλάχιστον». Ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε σχέση με τα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, λέγοντας ότι «όσο περνάει ο καιρός, κάθε Κυριακή που ανοίγουμε, έρχεται λιγότερος κόσμος».

«Τελείως αντίθετη προς το κοινωνικό status» χαρακτήρισε την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ο έμπορος γυναικείων ενδυμάτων Ααρών Αβδελάς, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι «η πορεία της αγοράς είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι όταν δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν αγοραστές». Παρόλα ταύτα, ο κ. Αβδελάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα δουλέψει η αγορά λόγω των εκπτώσεων που υιοθετούν τα καταστήματα και κατά συνέπεια, όποιος έχει ανάγκη από κάποιο είδος, θα φροντίσει, στη διάρκεια του δεκαημέρου, να προμηθευτεί τα είδη που είναι απαραίτητα».

Την πεποίθηση ότι η κατάσταση που βιώνει η τοπική αγορά είναι δύσκολη, λόγω της δυστοκίας του κόσμου να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις « εφορεία, εκπαίδευση, υγεία και διατροφή» εξέφρασε από την πλευρά του ο Βασίλης Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτης καταστημάτων δερματίνων ειδών. Παράλληλα ο ίδιος επιχειρηματίας επεσήμανε ότι οι έμποροι καλούνται να πωλήσουν με έκπτωση είδη που ανήκουν σε καινούργιες παραλαβές, εκτιμώντας παράλληλα ότι «θα διατεθούν περιορισμένα χρήματα από τους καταναλωτές». Αναφερόμενος, τέλος, στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο ίδιος επιχειρηματίας σημείωσε ότι «η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς θα έπρεπε να βασιστεί σε τελείως διαφορετική δομή», προκειμένου να υπάρχει ευελιξία από την πλευρά των εμπόρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου