ΤΟΠΙΚΑ

Τσουχτερό κρύο στη Μαγνησία, χιονόπτωση στα ορεινά

τσουχτερό-κρύο-στη-μαγνησία-χιονόπτω-256722

Σε κλοιό χαμηλών θερμοκρασιών και τσουχτερού κρύου παραμένει η Θεσσαλία, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές να αναμένονται αύριο Σάββατο. Στο προσκήνιο βρίσκεται η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Carmel», η οποία «ευθύνεται» για την επιδείνωση του καιρού στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να απευθύνει συστάσεις στους πολίτες.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν αύριο Σάββατο από το πρωί μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την Ανατολική Στερεά.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, περίπου στα 600 μέχρι 900 μέτρα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες μεθαύριο Κυριακή. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 Μποφόρ.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες: Αστυνομία τηλέφωνο 100 – Πυροσβεστική τηλέφωνο 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου