ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμοί για πάρκινγκ Φιλελλήνων και skate park

διαγωνισμοί-για-πάρκινγκ-φιλελλήνων-25672

Το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, αλλά και για τη δημιουργία skate park στο πάρκο του Αναύρου, γίνεται στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που συγκαλείται στη μία το μεσημέρι.

Πρόκειται να καταρτιστούν οι όροι και η σύνταξη της διακήρυξης του έργου του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ.

Ηδη με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, έγινε η εκκαθάριση του έργου, ύψους 3,9 εκ. ευρώ και αποφασίστηκε να ανατεθεί σε νέο ανάδοχο που θα προκύψει μέσα από διαγωνισμό, η ολοκλήρωση και εκμετάλλευσή του.

Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την αποπεράτωση του σταθμού και ως αντάλλαγμα θα εκμεταλλευτεί ολόκληρη τη λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων, όπως και των καταστημάτων για 30 χρόνια, καταβάλλοντας όμως στο Δήμο Βόλου ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων του σταθμού που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 8%. Πιο συγκεκριμένα, η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ποσοστό εργασιών άνω του 65% και το υπόλοιπο του έργου που μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να ανακουφίσει το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη.

Το skate park

Εξάλλου, μέσα από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει να δημιουργήσει Skate Park στο πάρκο του Αναύρου. Στην οικονομική επιτροπή θα καταρτιστούν οι όροι του διαγωνισμού.

Το Skate Park θα χωροθετηθεί σε έκταση 650 τ.μ. και συγκεκριμένα πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου.Θα τοποθετηθούν ράμπες με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες ελεύθερα προσβάσιμες και ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται από μικρούς και μεγάλους που ασχολούνται με το άθλημα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: ένα quarterpipe, streetspine (διπλές καμπύλες), διπλό quarterpipe, funbox, piano, ledge, rail (μεταλλική ράγα) και βιομηχανικό δάπεδο. Ο,τι δηλαδή χρειάζεται ένας skater για να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα και να κάνει εντυπωσιακές φιγούρες σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Η αγορά του εξοπλισμού που θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος για την ασφάλειά του, προϋπολογίζεται στις 70.000 ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, οι νέοι θα αποκτήσουν το δικό τους στέκι άθλησης, το οποίο ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμεύσει για τη διοργάνωση ανά χρονικά διαστήματα, αθλητικών επιδείξεων, πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων, διαγωνισμών skate με αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου