ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα εμβολιασμών παιδιών στις 22 Δεκεμβρίου

πρεμιέρα-εμβολιασμών-παιδιών-στις-22-δε-256667

Ειδικές καρέκλες και εξοπλισμό, που παραπέμπει σε παιχνιδότοπο, περιλαμβάνει ο ειδικός χώρος, που διαμορφώθηκε στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου για να φιλοξενεί το τμήμα, που θα επιφορτιστεί με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού σε μικρά παιδιά, από 5 έως 11 χρόνων.

«Επρεπε να είναι ένας χώρος, όπου τα παιδιά θα νιώθουν πιο κοντά στο περιβάλλον τους» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάν. Ντόκος, έμπλεος ικανοποίησης για την αμεσότητα με την οποία η διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία Κατερίνα Χαρανά μαζί με τους συνεργάτες της διαμόρφωσαν τον χώρο.

Η μεγάλη πρεμιέρα εμβολιασμών στα παιδιά αυτής της ηλικίας θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Βόλου. Στα παιδιά που εμβολιάζονται θα δίνεται και ένα δωράκι, δωρεά από τα καταστήματα PUBLIC.

Το Νοσοκομείο Βόλου είναι ένα από τα εμβολιαστικά σημεία της 5ης ΥΠΕ που θα ενταχθεί τις επόμενες ημέρες στον εμβολιασμό των παιδιών από 5 – 11 ετών με το εμβόλιο Pfizer. Στο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές, καθώς υπάρχει έντονη ζήτηση για ραντεβού. Με βάση τα ραντεβού που είναι ήδη προγραμματισμένα, εκτιμάται ότι εβδομαδιαίως θα γίνονται τουλάχιστον 200 εμβολιασμοί.

Συνολικά, στη Θεσσαλία θα λειτουργούν 4 σημεία στα γενικά Νοσοκομεία των τεσσάρων νομών.

Στο Αχιλλοπούλειo ο εμβολιασμός των παιδιών θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Ολα τα σημεία θα λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα, Σάββατο πρωί και Τετάρτη απόγευμα.

Μεγάλη ανταπόκριση στα ραντεβού

Τα ραντεβού προγραμματίζονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, για το Αχιλλοπούλειο έχει προγραμματιστεί η αποστολή των 50 πρώτων δόσεων εμβολίων που θα γίνουν για παιδιά. Η ανταπόκριση στον προγραμματισμό ραντεβού είναι ήδη μεγάλη. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για παιδιατρικά Pfizer έως 31/12.

Η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε στις 10 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ηλικίες από 5 έως 11 χρόνων πρωτίστως θα προστατεύει τα ίδια τα παιδιά, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας στην κοινότητα γενικότερα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου