ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή στον Βόλο

ανοιχτή-η-αγορά-την-κυριακή-στον-βόλο-256564

Με προσδοκίες για αύξηση της κίνησης ανοίγουν τα τοπικά καταστήματα μεθαύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας. Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων και την ερχόμενη Κυριακή, με τους εμπόρους να προσβλέπουν σε αύξηση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος και κατ’ επέκταση τόνωση των ταμείων τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εορταστικό κλίμα στην αγορά, με γιορτινές προσδοκίες από τους εμπόρους, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για «ζέσταμα» των εισπράξεων, στην πιο φαντασμαγορική περίοδο του χρόνου.

Αντιστρόφως ανάλογη με τον κόσμο που κινείται στην αγορά, ωστόσο, η εικόνα των ταμείων στα καταστήματα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η πρώτη Κυριακή της εορταστικής περιόδου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη κίνηση, παρά το γεγονός ότι κατέβηκε κόσμος στην αγορά. Η κίνηση ήταν κάτω του μετρίου».

Με βήμα… σημειωτόν εξελίσσεται η εορταστική κίνηση, με τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου να αναφέρει ότι «οι προσδοκίες μας για αύξηση της εμπορικής κίνησης εναποτίθενται κυρίως στις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ελπίζοντας ότι και η Κυριακή θα αποδειχθεί εξίσου καλή μέρα από άποψη εισπράξεων».

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την περίοδο προ της πανδημίας, ο κ. Οντόπουλος εκτιμά ότι αναμένεται καλύτερη κίνηση φέτος στην αγορά, σε σύγκριση με πέρυσι. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, που λειτουργούσαμε με click away, που η εστίαση ήταν κλειστή, που οι επισκέψεις στα σπίτια δεν επιτρεπόταν. Αυτά δεν υφίστανται τώρα, όμως υφίσταται η ακρίβεια. Θεωρώ πάντως ότι από πέρυσι, τουλάχιστον, θα πάμε καλύτερα» τονίζει.

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την εκκίνηση της αυξημένης εμπορικής κίνησης, είναι η καταβολή μισθών, συντάξεων και κυρίως των δώρων Χριστουγέννων. «Με την πληρωμή μισθών και δώρων αρχίζει να «ζεσταίνεται» το κλίμα στην αγορά. Τότε είναι που ξεκινάει η κίνηση» επισημαίνει ο κ. Οντόπουλος, ενώ προσθέτει ότι «δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την εποχή προ πανδημίας, γιατί το εμπόριο λειτουργεί με περιορισμούς. Εχουμε την πανδημία, έχουμε φέτος το κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, είναι πάρα πολλές οι μεταβλητές. Είναι δύσκολη η περίοδος που διανύουμε, αλλά δεν παύουμε να ελπίζουμε ότι θα δουλέψουμε καλύτερα από πέρυσι».

Πολλά τα προβλήματα που απασχολούν, στο μεταξύ, τον κλάδο, με κοινό το αίτημα του εμπορικού κόσμου να καταστούν μη επιστρεπτέες οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Με την εκκίνηση της αποπληρωμής να τοποθετείται τον Ιανουάριο, οι έμποροι εκτιμούν ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου