ΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο Σκοποβολής στη Νέα Αγχίαλο

κέντρο-σκοποβολής-στη-νέα-αγχίαλο-25657

Μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και σειρά ενεργειών εγκρίθηκε χθες από την Περιφέρεια Θεσσαλία η άδεια δόμησης για το Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, που αποτελεί για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου «όνειρο ζωής» και θα αποτελεί το μοναδικό σκοπευτήριο στην Ελλάδα που θα προϋποθέτει όλες τις αδειοδοτήσεις, συνολικά 39 στον αριθμό. Πλέον από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Βόλου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Φίλιππο Γκριναφίδη εγκρίθηκε χθες η άδεια δόμησης και άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Ηπρώτη εργολαβία αφορά στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες που πρέπει να γίνουν για τη διαμόρφωση του χώρου των 83 στρεμμάτων στη θέση «Κράγκο» που εκμίσθωσε ο Σύλλογος από τον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου για 25 χρόνια με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο συμβαλλόμενους και ειδικότερα στο άρθρο 1 προβλέπεται η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου Σκοποβολής για τα αγωνίσματα τραπ, σκητ, double trap, sporting, σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Σκοπευτικής Ομοσπονδίας. Στη σύμβαση προβλέπεται ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα προχωρήσει στις αναγκαίες χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, στη δημιουργία 2- 3 σταντ με αυτοτελή γήπεδα για 3-4 αγωνίσματα, πλήρη σειρά σκοπευτικών μηχανών με τις απαραίτητες δικτυακές εγκαταστάσεις, στέγαστρα θέσεων σκοπευτών, κτήριο υποστήριξης από 80-120 τ.μ. για τη δημιουργία αναψυκτηρίου, χώρο αποθήκης και WC, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, διαδρόμους διέλευσης κ.α.

Σημειώνεται πως οι εργασίες θα αγγίξουν τις 400.000 ευρώ που θα διατεθούν αποκλειστικά από πόρους του Συλλόγου που απαριθμεί 2.500 ενεργά μέλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου