ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν στα μπλόκα

παραμένουν-στα-μπλόκα-25635

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν χθες οι αγρότες της Μαγνησίας που παραμένουν στους κόμβους Αερινού και Αλμυρού για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με τον οποίο ζητούσαν συνάντηση, σε συνεργασία με τους αγρότες της Νίκαιας, απάντησε αρνητικά. Επόμενος στόχος των αγροτών είναι να συναντηθούν με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο από το μπλόκο του Αερινού αποχώρησαν χθες οι αγρότες του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου και παρέμειναν μόνο 50 αντιπρόσωποι με τα οχήματα τους στο μπλόκο του Αερινού, οι οποίοι κάθε μέρα θα εναλλάσσονται με άλλους αγρότες του Πηλίου.

Οι αγρότες της Μαγνησίας πάντως εξακολουθούν να είναι παραταγμένοι στις άκρες του δρόμου χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και χωρίς να επιχειρήσουν ξανά να κλείσουν την ΠΑΘΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάγιος Κομνηνός τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τους αγρότες και πλέον μετά από τη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής τον αγροτών στη Νίκαια θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε από κοινού. Σήμερα (χθες) αποφασίσαμε να μείνουμε στον κόμβο του Αερινού μόνο 50 εκπρόσωποι από τους αγρότες του Πηλίου και να εναλλασσόμαστε μεταξύ μέρα παρά μέρα», τόνισε ο κ. Κομνηνός.

Οι αγρότες πλέον ζητούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κλάδο.

Στον Αλμυρό παραμένουν περίπου 60 τρακτέρ, που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και δεν παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι οι αγρότες έχουν εκλέξει συντονιστική επιτροπή, που έχει συντονιστεί και συντάσσεται με τις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου που έχουν συστήσει οι αγρότες και εκτιμούν την κατάσταση ανάλογα με τις εξελίξεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέχρι σήμερα Τετάρτη και ώρα 13.45, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες)

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου