ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες μαμάδες πήραν μέρος στο Βόλο στο δημόσιο θηλασμό

δεκάδες-μαμάδες-πήραν-μέρος-στο-βόλο-σ-255451

Δεκάδες μαμάδες από το Βόλο συμμετείχαν χθες στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που έγινε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Νεαρές μητέρες συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα «Μάνα» που αποτελεί «σημείο αναφοράς» με τα μωράκια τους για να συμμετέχουν στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο 1η Νοεμβρίου.

Το δημόσιο θηλασμό οργάνωσε η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού Βόλου και η διαχειρίστρια της ομάδας, Δήμητρα Βασιλού, κάλεσε όλες τις μαμάδες να μην ντρέπονται να κάνουν κάτι που είναι φυσικό για όλους, το τάισμα. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του θηλασμού στα βρέφη, καθώς τα βρέφη λαμβάνουν σημαντικά αντισώματα, αλλά και το δέσιμο της μητέρας με το μωρό της, και ζήτησε από τις μητέρες που δεν θηλάζουν να μην στερούν από το παιδί τους την τροφή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σ’ αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή σε μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος είναι, η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Στο άγαλμα «Μάνα» συγκεντρώθηκαν και πολλές μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά, δείχνοντας την υποστήριξή τους στο δημόσιο θηλασμό αλλά και μπαμπάδες που στηρίζουν το δικαίωμα του παιδιού τους να φάει την ώρα που πεινάει ανεξάρτητα από το χώρο, γιατί ο θηλασμός δεν αποτελεί ντροπή. Στις μητέρες που παρευρέθηκαν μοιράστηκαν δώρα για τα παιδιά τους, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά, όπως μπαλόνια και παιδικά τραγουδάκια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου