ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» 53χρονος από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

εσβησε-53χρονος-από-κορονοϊό-στο-νοσο-254492

Συνολικά τρεις ακόμη απώλειες συμπολιτών, 53χρονος και δύο ηλικιωμένες 80 και 82 χρόνων αντίστοιχα, προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη Μαγνησία.

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα είναι μειωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στις υγειονομικές αρχές μετά από δύο και πλέον μήνες αφόρητης πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου.

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές covid του νοσοκομείου είναι 68, ενώ άλλα επτά άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ κορονοϊού σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 92 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα έξι στις Σποράδες, ενώ εννέα μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν από τα rapid test στη Μαγνησία. Τα νέα θετικά αφορούν σε άτομα από 22 έως 47 χρόνων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει μαζική δειγματοληψία για την ανίχνευση κορονοϊού στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου