ΤΟΠΙΚΑ

«Ποδαρικό» με προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο Αχιλλοπούλειο

ποδαρικό-με-προσλήψεις-μόνιμων-για-254256

Ανάβει πράσινο φως το υπουργείο Υγείας για τις θέσεις, που είχαν παγώσει προεκλογικά και επισπεύδει τις χρονοβόρες διαδικασίες για ανάληψη καθηκόντων

Ενισχύεται με «νέο αίμα» το Νοσοκομείο. Πράσινο φως ανάβει το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο Αχιλλοπούλειο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αμέσως μετά τις γιορτές δρομολογείται η προκήρυξη για τις 16 προσλήψεις που είχαν «παγώσει» τον προηγούμενο Μάιο, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Οι προσλήψεις μάλιστα των μόνιμων ιατρών θα γίνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ενός γιατρού απαιτεί κατά μέσο όρο 18 μήνες, ενώ με το νέο σύστημα που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο, ευελπιστεί πως θα χρειάζονται μόλις τέσσερις με πέντε μήνες.

Η κάλυψη των 16 συγκεκριμένων θέσεων αναμένεται να στηρίξει σημαντικά πολλές κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίες λειτουργούν «στα κόκκινα», εξαιτίας της υποστελέχωσης. Σε δεύτερο χρόνο εξάλλου αναμένεται να δρομολογηθούν και οι προσλήψεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι ειδικότητες των μόνιμων γιατρών που είχαν ζητηθεί και εγκρίθηκαν αφορούσαν σε ορθοπεδικούς, παθολόγους, οφθαλμίατρους, παιδίατρους, αναισθησιολόγους, νεφρολόγο και γαστρεντερολόγο, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει οποιαδήποτε τροποποίηση μέχρι η νέα προκήρυξη να βγει «στον αέρα».

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα υπηρετούν 96 μόνιμοι ιατροί από τους 162, που θα έπρεπε να είναι σε ενεργό δράση με βάση τον οργανισμό λειτουργίας και τον αριθμό των κλινών που διαθέτει το Αχιλλοπούλειο. Στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι γιατροί κατά μέσο όρο ηλικιακά είναι μεταξύ 55 έως 60 χρόνων, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται «νέο αίμα», όπως πολλάκις έχει επισημάνει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για ενίσχυση του νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης οι υπάρχοντες μόνιμοι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν μαζί με τους επικουρικούς γιατρούς τις εφημερίες όλου του μήνα υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, αφού το Αχιλλοπούλειο εφημερεύει σε καθημερινή βάση 24ωρες το 24ωρο.

Απόρροια αυτού, τους περισσότερους μήνες οι εφημερίες του Νοσοκομείου σε πολλές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, νευροχειρουργική, νευρολογική, γαστρεντερολογική, ΩΡΛ, οφθαλμιατρική, και με πολλές δυσκολίες στα Παθολογικά Τμήματα, στο Παιδιατρικό Τμήμα, στο Μαιευτικό Τμήμα, στο Χειρουργικό Τμήμα, στο Αναισθησιολογικό και στο Νεφρολογικό Τμήμα, καλύπτονται μόλις μετά βίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου