ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την Ευρώπη στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου

εκδήλωση-για-την-ευρώπη-στο-30ό-δημοτικό-254054

Εκδήλωση για την ευρωπαϊκή διάσταση της Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, 11.30-13.00, στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με ομιλητή τον Κώστα Πώποτα, προϊστάμενο Τμήματος Δικαιωμάτων εκ του Κανονισμού Προσωπικού, Κοινωνικών και Ιατρικών υποθέσεων, Συνθηκών Εργασίας, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου βρίσκεται σε συνεργασία με το Γραφείο της Ε.Ε. στην Αθήνα, είτε στα πλαίσια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης είτε σε άλλες δράσεις σχετικά με την κριτική τοποθέτηση των μαθητών προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να προκύψουν.

Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης BACK TO SCHOOL IN GREECE 2017, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Teachers4Europe. Ο ομιλητής θα παρουσιάσει σε μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου, την ευρωπαϊκή διάσταση της Εκπαίδευσης.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, πάνω από 100 Έλληνες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέστρεψαν στο σχολείο για μια μέρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επιστροφή στα θρανία», μέσω της οποίας θεσμικά όργανα της Ε.Ε. επισκέπτονται σχολεία της επιλογής τους, συνομιλούν με μαθητές και δασκάλους, όχι μόνο για θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική τους εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία» έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την Ε.Ε., και με τους οποίους έχουν ένα κοινό σημείο, τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο.

Η δράση «Επιστροφή στα θρανία» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη της Ε.Ε. επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα την Ευρώπη και το ευρώ», σημειώνει ο Κώστας Πώποτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου