ΤΟΠΙΚΑ

«Μυστικά σχέδια αρχών να πάρουν χρήματα από την Ε.Ε.»

μυστικά-σχέδια-αρχών-να-πάρουν-χρήμα-253696

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Βόλου και Νοτίου Πηλίου, με αφορμή το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά, δίνει ο κ. Christopher Wicks, μόνιμος κάτοικος του χωριού και μέλος του διοικητικού συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Wicks, «οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Βόλου και Νοτίου Πηλίου, στρέφονται με αιχμηρό και άδικο τρόπο σε όσους αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου: «Οι θέσεις που προβάλουν δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων της θάλασσας», τονίζουν μεταξύ άλλων οι αλιείς στην ανακοίνωσή τους.

Αυτό είναι αναληθές και προσβλητικό για ανθρώπους σαν εμένα που το επαγγελματικό μου έργο στο Λονδίνο αφορούσε άμεσα στη διάσωση ζωών από τη θάλασσα και άλλους ανθρώπους που καταλαβαίνουν την πραγματική κατάσταση στον Πλατανιά. Ο Πλατανιάς είναι στη μέση του στενού του Τρίκερι.

Ο Πλατανιάς παρέχει καταφύγιο από πολλές καταιγίδες τον χειμώνα, αλλά είναι εκτεθειμένος από Νότια και κυρίως Νοτιοδυτικά και σύμφωνα με το ανεμολόγιο σε ισχυρούς ανέμους λίγες μέρες τον χρόνο. Σε μία νοτιοδυτική καταιγίδα τα αλιευτικά σκάφη μπορούν να βρουν καταφύγιο στο Πευκί (απέναντι από τον Πλατανιά στην Εύβοια), στην Χονδρή Άμμο και σε άλλα μέρη.

Αυτό το θέμα δεν αφορά την ασφάλεια στη θάλασσα και το να προβάλλεται έτσι είναι τόσο λάθος όσο και προσβλητικό για όσους από εμάς πολεμάμε ενάντια στα μυστικά σχέδια των αρχών να πάρουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιβάλλουν ένα αλιευτικό καταφύγιο για τον Πλατανιά που θα καταστρέψει τη φύση του χωριού μας και την οικονομία του. Είναι εξίσου αναληθές να προβάλλεται ότι εκείνοι που αντιτίθενται στο λιμάνι είναι μόνο ιδιοκτήτες θερινών κατοικιών που βεβαίως και αυτοί εξ ίσου έχουν ουσιαστικό και έννομο δικαίωμα να αντιδρούν. Είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων και επαγγελματιών του Πλατανιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου