ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣ για τον «Κλεισθένη»

πρόταση-ψηφίσματος-της-λασ-για-τον-κλ-25315

Πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» καταθέτει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, «οι νέες αλλαγές που προωθούνται δεν συνιστούν φιλολαϊκή μεταρρύθμιση, αλλά ευθυγράμμιση της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης με τους στόχους και επιδιώξεις του κεφαλαίου».

Η ΛΑΣ υποστηρίζει ότι «αποδείχτηκε στην πράξη ότι μέσω των νέων τοπικών και περιφερειακών θεσμών άδραξαν μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας οι επιχειρήσεις».

Εκφράζει την αντίθεσή της στο παλιό και νέο νομοθετικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης και τάσσεται κατά των αντιδραστικών ανατροπών διοίκηση, στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος, ζητά κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και διεκδικεί εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, απόδοση των πόρων που έχουν θεσπιστεί για περιφέρειες και δήμους και κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου