ΤΟΠΙΚΑ

Τεχνικό πρόγραμμα 6,6 εκατ. ευρώ

τεχνικό-πρόγραμμα-66-εκατ-ευρώ-252896

Κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου – Περιλαμβάνει και αντιμετώπιση ζημιών από τη θεομηνία του 2018

Τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 6,6 εκατ. ευρώ για το 2022 κατέθεσε προς διαβούλευση ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα καθημερινότητας, νέες υποδομές αλλά και έργα αντιμετώπισης ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Οι συγκεκριμένες αποκαταστάσεις που αφορούν σε ολόκληρο τον Δήμο, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Μούρεσι, Ανήλιο, Μακρυράχη είναι προϋπολογισμού 2εκατ. ευρώ και δεν προβλέπουν μόνο οδικά έργα αλλά και υδραυλικά έργα στα συγκεκριμένα σημεία.

Επιπλέον 2 εκατ. ευρώ προβλέπεται να διατεθούν μέσα από πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που προϋπολογίζονται στο τεχνικό πρόγραμμα για έργα ύδρευσης σε όλον τον Δήμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αποκαταστάσεις ζημιών στη Ζαγορά και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Αγίους Σαράντα και στην Ανάληψη, προϋπολογισμού 819.000 ευρώ, τεχνικά έργα σε όλον τον δήμο προϋπολογισμού 159.000 ευρώ αλλά και ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 99.800 ευρώ.

Eνα ακόμη από τα νέα έργα που προωθούνται αφορά στην κατασκευή με πόρους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αποστόλη Κοντογιώργο, η κατασκευή του καταφυγίου θα χωροθετηθεί σε οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων και στόχος είναι η οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην περιοχή.

«Προς το παρόν προχωρούμε σε περισυλλογή και στειρώσεις για να περιοριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων. Μόλις ολοκληρωθεί η υποδομή θα προσλάβουμε και μόνιμο κτηνίατρο και θα παρέχουμε πλήρη φροντίδα στα αδέσποτα. Θα κάνουμε περισυλλογή, εμβολιασμούς, τσιπάρισμα και στειρώσεις, πριν τα ζώα επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον», εξήγησε ο κ. Κοντογιώργος.

Τέλος προβλέπεται μεταξύ άλλων και η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 38.440 ευρώ με επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να καταστούν οι σχολικές μονάδες προσβάσιμες απ’ όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου