ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα ναρκωτικών 36χρονη στον Βόλο

θύμα-ναρκωτικών-36χρονη-στον-βόλο-252151

Νεκρή σε μονοκατοικία φίλου της όπου φιλοξενούνταν βρέθηκε προχθές το βράδυ μία 36χρονη Λαρισαία, ενώ δίπλα της, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχαν τρεις σύριγγες και σύνεργα ναρκωτικών Πανικός προχθές γύρω στις 7.30 το βράδυ στο κέντρο του Βόλου. Ο φίλος της 36χρονης καλούσε απελπισμένος σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.

Η 36χρονη ήταν σπίτι του όπως και ένας ακόμη φίλος τους, όταν σε ανύποπτη χρονική στιγμή αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και εξέπνευσε ενώ καθόντουσαν στο καθιστικό.

Άμεσα στο τόπο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό για να συνεφέρει τη γυναίκα. Παρέλαβε την 36χρονη νεκρή και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου άρχισαν αμέσως τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη. Οι δύο φίλοι της 36χρονης προσήχθησαν στην Αστυνομία και έδωσαν καταθέσεις.

Η 36χρονη κοπέλα φιλοξενούνταν στον Βόλο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου της. Η σορός της μεταφέρθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω τοξικολογικών εξετάσεων.

Πάντως, ο απολογισμός των θανάτων από ναρκωτικά στη Μαγνησία είναι θλιβερός. Από την αρχή του χρόνου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι από χρήση ναρκωτικών, όσοι και ολόκληρο το 2016. Το 2015 τα θύματα των ναρκωτικών ήταν μόλις δύο.

Ο λευκός θάνατος τύλιξε στο πένθος οικογένειες νεαρών, κατά κύριο λόγο, ατόμων. Ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν άτομα γεμάτα όνειρα για τη ζωή, δραστήρια, με ενδιαφέροντα. Τα περισσότερα από τα περιστατικά συνέβησαν σε σπίτια φίλων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου