ΤΟΠΙΚΑ

Το 2019… σε τίτλους

το-2019-σε-τίτλους-251734

Πλούσια σε ειδήσεις η χρονιά που έφυγε – Σημαντικά γεγονότα απασχόλησαν την κοινή γνώμη

Αποκαλύψεις, ανθρώπινα δράματα και τραγωδίες, πρωτοφανή περιστατικά, σκάνδαλα, αντιδράσεις… Μια ακόμη πλούσια σε γεγονότα χρονιά είναι το 2019, που μας αποχαιρέτησε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε στα πρωτοσέλιδά του την επικαιρότητα, έπιασε τον σφυγμό της κοινωνίας και παρακάτω παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικά γεγονότα, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Η χρονιά που έφυγε μπορεί βεβαίως να χαρακτηριστεί κι ως εκλογική, γιατί ο Βόλος, όπως και όλη η χώρα, βρέθηκε σε… κλοιό τετραπλών εκλογών από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.

Ιανουάριος

11/1: Το 2019 κάνει ποδαρικό με… τρομοφάκελο που παραλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θέτει σε πεντάωρη καραντίνα το κτίριο «Παπαστράτος». Ηταν ένας από τους δεκάδες κίτρινους φακέλους με αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτες ακαδημαϊκά ιδρύματα στην χώρα που ενεργοποίησε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης χημικών –βιολογικών απειλών.

12/1: Καταγγελία σοκ για μαστροπεία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η Εισαγγελία Βόλου διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την περίπτωση μητέρας στον Βόλο, που, σύμφωνα με καταγγελία, εξέδιδε την κόρη της.

19/1: Αθώος οριστικά ο Αχιλλέας Μπέος. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απάλλαξε από το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση Koriopolis τον δήμαρχο Βόλου, ο οποίος μίλησε για μία μεγάλη ημέρα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

31/1: Χρυσή διαθήκη για δύο ορφανές από την Αμαλιάπολη. Ο κληροδότης με καταγωγή από τη Μιτζέλα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα η οποία διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών – Τμήμα Εκκαθάρισης στον πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου.

Φεβρουάριος

7/2: Τα πρώτα στοιχεία της πολυαναμενόμενης επιδημιολογικής μελέτης παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση. Μιλούν για τρεις φορές περισσότερους θανάτους λόγω καρκίνου ήπατος στη Μαγνησία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η νοσηρότητα είναι έως και δύο φορές πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Νοσηρότητα και θνησιμότητα φαίνεται να συνδέονται με την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ, που στη Μαγνησίας είναι δύο φορές πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

21/1: Χρυσοθήρες έσκαψαν σε ιστορικό εκκλησάκι στο Αχίλλειο Αλμυρού αναζητώντας λίρες. Κόντεψαν να γκρεμίσουν το ιερό για να βρουν λίρες, ενώ πανομοιότυπο χτύπημα για τον «χαμένο θησαυρό» σημειώθηκε και σε έναν ακόμη ναό.

23/2: Συναγερμός στον Βόλο για το οριστικό ξήλωμα της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο «Γεωργούλα». Το θέμα θα απασχολήσει την επικαιρότητα τους επόμενους μήνες.

27/2: Ανώνυμες καταγγελίες καταφθάνουν σωρηδόν στα γραφεία της Εισαγγελίας Βόλου. Πρόκειται για καταγγελίες με… άρωμα εκλογών. Αγνωστοι με πολιτικά κίνητρα κινούνται με καταγγελίες σε βάρος υποψηφίων δημάρχων ή και δημοτικών συμβούλων με στόχο να τους πλήξουν πολιτικά.

Μάρτιος

5/3: Καταγγελία – σοκ για υπόθεση ασέλγειας. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος πατέρα ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού του, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας.

6/3: Κάθειρξη έξι ετών επιβάλλει το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε Βολιώτη ο οποίος είχε υπεξαιρέσει ποσό –«μαμούθ». Επί τρία χρόνια δεν απέδιδε τα χρήματα από ασφάλιστρα ΙΧ, παρακρατώντας συνολικά 600.000 ευρώ.

20/3: Κάθειρξη οκτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε βάρος 81χρονου ιερέα από την περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος τον Μάιο του 2018 συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης.

Απρίλιος

13/4: Στα χέρια εισαγγελέα υπόθεση φρίκης στον Βόλο. Συγγενής ασελγούσε σε δύο αγοράκια, τα οποία υποτίθεται ότι πρόσεχε όσο οι γονείς τους εργάζονταν.

23/4: Και νέα υπόθεση φρίκης με θύμα 9χρονο αγοράκι και θύτη 78χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο 78χρονος έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στον ανήλικο, που έπαιζε με τη δική του εγγονή!

24/4: «Γολγοθάς» για μαθητή Λυκείου, ο οποίος ζει επί τέσσερις μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Την αλλαγή στην εικόνα και τη συμπεριφορά του παρατήρησαν συμμαθητές του.

26/4: Φωτιά – τρόμος στην Αστυνομία. Στο πόδι αστυνομικοί και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για φωτιά που εκδηλώθηκε στο υπόγειο. Μετακινήθηκαν προληπτικά οχήματα και κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Μάιος

5/5: Δικαστές του Βόλου δέχονται ευθείες απειλές από στέλεχος του Ρουβίκωνα με αφορμή το αίτημα αδείας του πολυισοβίτη Κουφοντίνα.

15/5: «Καθαρές» οι Νηές με απόφαση Αρείου Πάγου. Το Ανώτατο Δικαστήριο ξεδιαλύνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ανοίγοντας τον δρόμο για μεγάλη τουριστική επένδυση.

27/5: Πρόωρες εθνικές εκλογές μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Κάλπες και επανεκλογή Κ. Αγοραστού και Αχ. Μπέου σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Βόλου αντίστοιχα.

28/5: 2.200 υποψήφιοι των εκλογών στη Μαγνησία ψάχνουν… τους σταυρούς τους. Η αγωνία στο «κόκκινο» μέχρι την ανακοίνωση της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο.

Ιούνιος

1/6: Υπόθεση θρίλερ με νεκρή στον Αλμυρό. Μία 34χρονη εντοπίστηκε άψυχη μέσα σε λίμνη αίματος.

3/6: Οι νέοι δήμαρχοι στους Δήμους που πήγαν σε δεύτερη Κυριακή. Στις εκλογές νικήτρια ήταν η αποχή.

16/6: Οργιο απάτης με εικονικά τιμολόγια. Το Τελωνείο Βόλου βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος. Βολιώτες θύματα καλοστημένης κομπίνας καλούνται να πληρώσουν διπλό ΦΠΑ.

29/6: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογικές τους επιδόσεις με τις οποίες διεκδικούν εισιτήριο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιούλιος

8/7: Μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις πρόωρες εθνικές εκλογές. Πανηγυρικό το κλίμα και στον Βόλο.

16/7: Αρπαζε επιδόματα με πρόσχημα… τον Θεό. Απίστευτη απάτη με θύματα τρεις Βολιώτισσες που έφθασαν στα όρια της εξαθλίωσης. Η ευαισθητοποίηση της γειτονιάς τις έσωσε από τα χειρότερα.

17/7: Πα – τέρας θώπευε την ανάπηρη κόρη του, μαζί με ηλικιωμένο φίλο του. Εξαλλοι θαμώνες σε κεντρικό καφέ του Βόλου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

18/7: Στυγερό έγκλημα στη Ν. Αγχίαλο με θύμα 38χρονο, τον οποίο μαχαίρωσε ο ξάδελφός του μπροστά στα παιδιά του.

Αύγουστος

10/8: Εφοριακοί δέχονται επίθεση στη διάρκεια ελέγχου στον Πλατανιά. Με αφορμή το περιστατικό τον Βόλο επισκέφθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής προαναγγέλθηκε αυστηροποίηση των ποινών για βία σε δημοσίους υπαλλήλους.

28/8: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών στα Πανεπιστήμια. Εισιτήριο για την τριτοβάθμια έλαβαν 8 στους 10 υποψηφίους από τη Μαγνησία.

30/8: Ενοπλη ληστεία σε καπνοπωλείο στην οδό Αναπαύσως στη Ν. Ιωνία. Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

31/8: Παιχνίδι θανάτου για 13χρονη. Τα πάντα πάγωσαν στο παζάρι του Αλμυρού, όταν το παιδί εκτινάχθηκε από ύψος 5 μέτρων, ενώ ήταν ανεβασμένο στο «χαλί» στο λούνα παρκ.

Σεπτέμβριος

6/9: Θρίλερ με πτώμα στον Κατηγιώργη. Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης επέπλεε στη θάλασσα η σορός άνδρα. Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Βόλου και έρευνες για την ταυτοποίηση.

17/9: Απίστευτη καταγγελία απασχολεί τις δικαστικές αρχές: Βιασμός μεσήλικα με φερόμενο θύτη 11χρονο.

21/9: Μαθητής Γυμνασίου λιποθύμησε μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών στις σχολικές τουαλέτες. Συναγερμός στην εκπαιδευτική κι όχι μόνο κοινότητα.

29/9: Βόμβα από το Συμβούλιο της Επικρατείας: Ακυρώνονται οι δασικές χάρτες. Παράνομη η κύρωσή τους και στη Μαγνησία.

Οκτώβριος

12/10: Μητέρα δώρισε τον νεφρό στον γιο της. Υψιστη πράξη αγάπης για να μπει τέλος στον «Γολγοθά» της αιμοκάθαρσης.

22/10: Ταξίδι ελπίδας στη Βοστώνη για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ. Για τον μικρούλη είχε γίνει πανελλήνια καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για τη γονιδιακή θεραπεία. Στην καμπάνια συμμετείχε από την πρώτη στιγμή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

25/10: Πενταμελής οικογένεια έμεινε άστεγη μετά από φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι της στο Μούρεσι.

27/10: Επεμβάσεις καρδιάς χωρίς νυστέρι. Ανοίγουν δρόμοι πιλοτικού προγράμματος επεμβατικής καρδιολογίας για το Νοσοκομείο Βόλου.

Νοέμβριος

5/11: Ερευνα εισαγγελέα για τα επιδόματα ΑμεΑ μετά από αναφορά του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Μαγνησίας ότι τράπεζες πετούν εκτός λογαριασμών τους γονείς.

8/11: Παραλίγο τραγωδία με 67χρονο στον Αλμυρό ο οποίος έκανε χαρακίρι την ώρα της έξωσης. Σοκαρισμένοι δικαστικοί επιμελητές που τον περίμεναν να μαζέψει τα πράγματά του.

21/11: Συναγερμός για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με θύτη Βολιώτη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

24/11: Μία ακόμη οικογένεια, αυτή τη φορά στο Ανήλιο, ξεσπιτώνεται μετά από πυρκαγιά και κατέστρεψε το σπιτικό της.

Δεκέμβριος

6/12: Σκηνές φρίκης με ταχυδρομικό υπάλληλο που έπεσε στα δόντια φονικού πιτ μπουλ που ξέφυγε από την αυλή σπιτιού ιερέα. Επί δέκα λεπτά πάλευε ο διανομέας να ξεφύγει από τα σαγόνια που τον κατασπάραζαν.

19/12: 17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της καθηγήτριας χορού από την Αμαλιάπολη άνοιξε ξαφνικά ο φάκελος της υπόθεσής της. Οι έρευνες για την εύπορη ηλικιωμένη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 περιστρέφονται σε ξωκλήσι.

29/12: Επίθεση – σοκ αλεπούς σε 5χρονη, που διακομίστηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Μεγάλη λαχτάρα έζησε η οικογένειά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου