ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Η Κυβέρνηση παραλείπει την πραγματικότητα από τον προϋπολογισμό»

μεϊκόπουλος-η-κυβέρνηση-παραλείπει-251574

Παρέμβαση κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στην αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην Ευρώπη σε σχέση με το 2015 λόγω της πανδημίας τονίζοντας ότι «από το «δαπανείστε ό, τι χρειάζεται» της Ευρώπης στα κράτη – μέλη μέσα από την έκτακτη χαλάρωση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού στην οποία προχώρησε η πλειοψηφία των χωρών, ακόμα και συντηρητικές κυβερνήσεις αναζήτησαν προοδευτικές λύσεις απέναντι στην κρίση της δημόσιας υγείας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως μια «κρίση σε αποδρομή» σχεδιάζοντας την παροχή των πιο κρίσιμων τμημάτων του ΕΣΥ στην ιδιωτική πρωτοβουλία όταν η διεθνής κοινότητα, ο ΠΟΥ, η Ε.Ε., ο ΟΟΣΑ, ο ECDC προτρέπουν σε όλους τους τόνους για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και αυτό αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό. Η εγκατάλειψη της λοιπής νοσηρότητας αφήνει ακάλυπτες ανάγκες που σημαίνει αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2022 γεγονός που η Κυβέρνηση γνωρίζει, αγνοεί και παραλείπει από τον προϋπολογισμό».

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «μια ακόμα παράλειψη του φετινού προϋπολογισμού, μια «χαμένη ευκαιρία», είναι η αναβάθμιση του μισθολογίου του υγειονομικού επιστήμονα και του λοιπού προσωπικού που θα ανέκοπτε το braindrain και το κύμα παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών. Επιπλέον, τη νέα χρονιά το κόστος περίθαλψης θα μετακυλήσει, όπως ανέφερε, στην τσέπη των πολιτών καθώς δεν έχουν προβλεφθεί έκτακτες ανάγκες σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ τόσο οι δαπάνες για παροχές υγείας όσο και ο κλειστός προϋπολογισμός για τους ιδιώτες παρόχους είναι μειωμένοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου