ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία – αφιέρωμα σήμερα στον Στράτο Διονυσίου στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου

συναυλία-αφιέρωμα-σήμερα-στον-στράτ-251510

Μοναδική συναυλία με τους Αγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου και τη συμμετοχή της Αγνής Καλουμένου, αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου, διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου.

Στη συναυλία θα ακουστούν τα αξέχαστα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου και θα γίνουν αναφορές σε βιογραφικά στοιχεία της καριέρας του μεγάλου καλλιτέχνη. Η επιμέλεια και η παρουσίαση της εκδήλωσης είναι του Γιάννη Μπουρνέλη.

Ο Στράτος Διονυσίου υπήρξε ένας από τους «μύθους» στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Παρ’ ότι λείπει από κοντά μας από το 1990, τα τραγούδια του, που σφράγισε με την ερμηνεία του, εξακολουθούν να ακούγονται και να αγγίζουν μάλιστα και τις νεότερες ηλικίες. Μεταξύ των αξέχαστων επιτυχιών του «Στον σταθμό του Μονάχου», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Αφιλότιμη», «Υποκρίνεσαι», «Εγώ ο ξένος», «Αποκοιμήθηκα», «Ενα λεπτό περιπτερά», «Αργά είναι πια αργά», «Τα πήρες όλα», «Της γυναίκας η καρδιά», «Ο Σαλονικιός», «Μας υποχρέωσες» και άλλες μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες.

Πρόσφατα, τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μένανδρος» η επίσημη βιογραφία του «Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός» στην οποία ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης εκτός των βιογραφικών στοιχείων και των τραγουδιών του, αναφέρεται και σε δηλώσεις συναδέλφων του καλλιτεχνών, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε για τον Στράτο Διονυσίου «θυμάμαι… και τι δεν θυμάμαι. Αλλά εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν σε άκουγα να τραγουδάς την ώρα που ετοιμαζόμουν να βγω στη σκηνή, για να τραγουδήσουμε μαζί». Ανάλογα αναφέρθηκε για τον μεγάλο καλλιτέχνη και ο Χρήστος Νικολόπουλος: «Πρόθυμος, μελετημένος, άψογος, χείμαρρος πραγματικός. Σε ένα απόγευμα έφτασε να ηχογραφήσει εννέα τραγούδια», ενώ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης συμπληρώνει: «Hταν ατόφιος λαϊκός τραγουδιστής, αυθεντικός. Δεν προσπάθησε πότε να περάσει, όπως λέμε εμείς, μέσα από μάρκετινγκ ή άλλες αιτίες διαφήμισης».

Οσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr (τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ). Προπώληση περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων πραγματοποιείται και στα ταμεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00 και 18:00-20:00 και στο κτίριο του Μεταξουργείου Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 09:00-12:00. Στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον Αρεως δεν θα πραγματοποιηθεί πώληση εισιτηρίων πριν ή κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Για να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού αλλά και του προσωπικού θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και την διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο δελτίου ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapidtest). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου