ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χρήστος Μπουκώρος: «Να ενταχθεί στο πρόγραμμα Νιτρορύπανσης ο Δήμος Ρήγα Φεραίου»

χρήστος-μπουκώρος-να-ενταχθεί-στο-πρ-250587

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετά από την επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα.

Συγκεκριμένα στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά την επανεξέταση του ζητήματος ένταξης του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» (Νιτρορύπανση), καθώς όπως επισημαίνει «ενώ υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς πολλές εκ των γεωτρήσεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω χαμηλής ποιότητας νερού που οφείλεται σε μόλυνση από νιτρικά, δυστυχώς δεν συμπεριλήφθηκε στους Δήμους που επωφελήθηκαν από το ανωτέρω πρόγραμμα.

Η αστοχία αυτή σε συνδυασμό και με την ύπαρξη της Λίμνης Κάρλας στον Δήμο που αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της περιοχής αλλά και των Βαλκανίων και το οποίο έχει ανάγκη προστασίας, καθιστά επιτακτική την επανεξέταση του αιτήματος και την ένταξη των αγροτών της περιοχής στο πρόγραμμα, καθώς οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες λόγω και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αναφορά του προς τους ως άνω Υπουργούς ο Χρήστος Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου