ΤΟΠΙΚΑ

Εξώδικο Ο.Λ.Β. προς ΔΕΥΑΜΒ για ανοιχτούς λογαριασμούς

εξώδικο-ο-λ-β-προς-δευαμβ-για-ανοιχτούς-250547

Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει τέλη για χρήση κοινόχρηστων χώρων και ο Ο.Λ.Β. λογαριασμούς ύδρευσης

Εξώδικο προς τη ΔΕΥΑΜΒ, απέστειλε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για οφειλές της επιχείρησης προς τα λιμενικά ταμεία. Σύμφωνα με τον Ο.Λ.Β. η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων ποσό περίπου 40.000 ευρώ, ενώ αμφισβητεί και λογαριασμούς ύδρευσης που εκδόθηκαν συνολικού ύψους άνω των 146.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι το υδρόμετρο δεν λειτουργούσε σωστά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι.

Ο Οργανισμός ζητά σε πρώτη φάση να συμψηφιστεί το ποσό των 40.000 ευρώ περίπου που χρωστά η ΔΕΥΑΜΒ για χρήση κοινόχρηστων χώρων με οφειλές του οργανισμού προς την επιχείρηση για κατανάλωση νερού.

Η ΔΕΥΑΜΒ πληρώνει τέλη προς τον Ο.Λ.Β. για τα τεχνικά έργα κοινής ωφελείας που έχει κατασκευάσει εντός της χερσαίας ζώνης και συγκεκριμένα για τα αντλιοστάσια στα Πευκάκια, στο Παλιό Λιμεναρχείο, στην κεντρική προβλήτα και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το 2013 η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει παραχώρηση των χώρων χωρίς αντάλλαγμα δεδομένου ότι πρόκειται για έργα κοινής ωφέλειας. Αντ’ αυτού, ο Ο.Λ.Β. αποφάσισε τον τριπλασιασμό του αντιτίμου που πλέον ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Τα συγκεκριμένα τέλη, που είναι τριπλάσια από το αρχικό ποσό, η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει καταβάλλει, με αποτέλεσμα η οφειλή να ανέρχεται πλέον στο ποσό των 40.000 ευρώ περίπου.

Την ίδια ώρα ο Οργανισμός οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ λογαριασμούς ύδρευσης πάνω από 200.000 ευρώ έως και τον περασμένο Οκτώβριο. Από το συνολικό ποσό, ο Ο.Λ.Β. αμφισβητεί χρέος ύψους 146.000 ευρώ για την περίοδο από Σεπτέμβριο του 2014 έως και Μάρτιο του 2015, υποστηρίζοντας ότι το υδρόμετρο της ΔΕΥΑΜΒ δεν λειτουργούσε σωστά.

Μετά το εξώδικο, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν προκειμένου να λύσουν τις διαφορές που έχουν.

Ωστόσο λύση δεν φαίνεται να βρέθηκε και σήμερα το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου ΔΕΥΑΜΒ. Η επιχείρηση αναμένεται να δεχθεί συμψηφισμό οφειλών μόνο μέχρι το τέλος του 2013 και πριν τριπλασιαστεί το ποσό των τελών για τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ αναμένεται να ζητήσει αφενός μείωση των τελών του Ο.Λ.Β. και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2014 και να απορρίψει την ένσταση του Οργανισμού που αμφισβητεί τις μετρήσεις κατανάλωσης νερού αξίας 146.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι το υδρόμετρο λειτουργούσε σωστά και ότι οι καταναλώσεις έγιναν.

Ποινή σε υπάλληλο

Ποινή στέρησης αποδοχών σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ, αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Ο υπάλληλος είχε κληθεί σε απολογία, κατηγορούμενος ότι δεν βρίσκονταν σε επιφυλακή ως όφειλε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την πόλη με αποτέλεσμα να καταγραφτούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ο υπάλληλος έχει κάνει ένσταση επί της πειθαρχικής ποινής.

Εξάλλου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 33 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις, στην πλειοψηφία τους εργάτες και υδραυλικούς προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου