ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον εφοπλιστών για το λιμάνι Βόλου

ενδιαφέρον-εφοπλιστών-για-το-λιμάνι-β-250445

Προτεραιότητα για τη διοίκηση του Ο.Λ.Β. – «Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό» λέει ο διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Αναγνώστου

Ενδιαφέρον από Ελληνες εφοπλιστές έχει προσελκύσει το λιμάνι του Βόλου για την κατασκευή πολυτελών σκαφών αναψυχής. «Αγκάθι» για την προσέλκυση τέτοιου είδους εργασιών στη γ’ προβλήτα αποτελεί η απουσία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που βρίσκεται σε προτεραιότητα για το 2020 για τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό», επισημαίνει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Σωκράτης Αναγνώστου αναφερόμενος στην προοπτική δημιουργίας ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Οπως εξηγεί ο κ. Αναγνώστου, δεν απαιτούνται επενδύσεις ή ιδιαίτερα μεγάλος χώρος για τη λειτουργία ήπιας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας.

Ηδη η προσπάθεια στρέφεται στην επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών μελετών και του master plan για τη χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης προκειμένου στη συνέχεια ο φάκελος να αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία για την υπογραφή της απαιτούμενης ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία μιας τέτοιας ζώνης στο λιμάνι του Βόλου και συγκεκριμένη στην γ’ προβλήτα. «Μιλάμε για μία ήπια ζώνη για την κατασκευή γιοτ κατά το πρώτο σκέλος, αλλά και για ήπιες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε σκάφη που παθαίνουν κάποια ζημιά κατά το δεύτερο σκέλος», εξηγεί ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και μάλιστα από Ελληνες εφοπλιστές που και στο παρελθόν έχουν προσεγγίσει προηγούμενες διοικήσεις του Ο.Λ.Β. για τη μεταφορά εργασιών κατασκευής υπερπολυτελών σκαφών στον Βόλο.

Οπως εξηγεί ο κ. Αναγνώστου η προσέλκυση της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι το μέλλον για το λιμάνι του Βόλου, ενώ θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη τοπική οικονομία.

«Μόνο για την κατασκευή ενός γιοτ μπορούν να απασχοληθούν ακόμη και 300 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, από μηχανουργούς έως ταπετσέρηδες, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και τοπικές επιχειρήσεις από συνεργεία έως μηχανουργεία. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι ώριμος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου