ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Νταόπουλος: «Πολιτεύομαι με πυξίδα την αλήθεια»

δήμος-νταόπουλος-πολιτεύομαι-με-πυξ-25039

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα παρουσιάζει σε συνέντευξή του σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμος Νταόπουλος. «Εμείς πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου, με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε», επισημαίνει ο ίδιος και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όποτε και να γίνουν εκλογές.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

-Στις 13 Μαΐου τα μέλη της ΝΔ στη Μαγνησία καλούνται να εκλέξουν τα νέα κομματικά όργανα. Γιατί ο ψηφοφόρος της ΝΔ να επιλέξει τον Δήμο Νταόπουλο για πρόεδρο της ΝΟΔΕ;

Οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές αποτελούν κατ’ αρχήν μια δημοκρατική κατάκτηση για το Κόμμα μας. Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες παίρνουν κυριολεκτικά το Κόμμα στα χέρια τους. Με άμεση ψηφοφορία επιλέγουμε τους αξιότερους για την πρώτη γραμμή της μάχης. Για να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Στη διάρκεια της θητείας μου στην προεδρία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ο πήχης των προσδοκιών ορίστηκε ψηλά και καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η αναγνώριση του έργου από τον Γραμματέα της Π.Ε κ. Λευτ. Αυγενάκη και η κατάταξη από τον ίδιο της οργάνωσής μας στην κορυφαία τριάδα όλης της χώρας, αποτελούν δικαίωση της συλλογικής προσπάθειας, την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε με πιο δυνατή ορμή και την ισχυρότερη εντολή που θα μας δώσει η εκλογική βάση.

-Τι στοίχημα έχετε βάλει με τον εαυτό σας, σε ό,τι αφορά τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας; Πώς οραματίζεστε την κομματική οργάνωση στη νέα αυτή πορεία;

Το στοίχημα που έχουμε βάλει είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, γιατί η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής αφορά όλους τους πολίτες. Η κομματική οργάνωσή μας είναι η μεγάλη δύναμή μας. Κάνουμε πράξη την ανανέωση και όλοι έχουν ρόλο, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς, χωρίς ομαδοποιήσεις. Αλλάζουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Το κόμμα πιάνει τον σφυγμό της εποχής κι αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους πολίτες. Προχωράμε, εξελισσόμαστε, ισχυροποιούμαστε οργανωτικά, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο ισχυροί στην κρίσιμη ώρα των εθνικών εκλογών.

–Υποστηρίζουν πολλοί ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας η παρουσία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ήταν «αναιμική» όσον αφορά σοβαρά τοπικά ζητήματα. Τι απαντάτε;

Ευχαριστώ για την ερώτηση κα Κυριαζή. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η θέση μιας κομματικής οργάνωσης στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν προσδιορίζεται από χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ή δυναμικές ιαχές.

Εμείς πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου, με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε.

Σε όλα τα σοβαρά τοπικά ζητήματα υπάρχουν τοποθετήσεις με ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ. Πολλές δράσεις και παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία και με φορείς της περιοχής, και θα επεκτείνουμε το πεδίο παρέμβασης με στοχευμένες πρωτοβουλίες.

-Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπατε πως αυτή την εσωκομματική διαδικασία πρέπει να είναι δυναμική, να συσπειρώσει όλα τα στελέχη και τα μέλη της τοπικής Ν.Δ., να φέρει νέο αίμα στην οργάνωση και να ενσωματώσει στα παλαιότερα στελέχη που στήριξαν ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια την παράταξή σας. Πώς θα το πετύχετε αυτό;

Συνεχίζοντας, κάνοντας πράξη από την πρώτη στιγμή τις προτάσεις του προέδρου μας, η ΝΟΔΕ Μαγνησίας προχώρησε σε στοχευμένες θεματικές δράσεις. Ο κάθε επαγγελματικός κλάδος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρόγραμμά μας, να θέσει ερωτήσεις και με σαφήνεια να εξηγηθεί, να συζητηθεί, να αναλυθεί σε βάθος και με επάρκεια στους πολίτες, ώστε τελικά να γίνει κατανοητό από αυτούς.

Οι μόνιμα διευρυμένες συνεδριάσεις μας καθιέρωσαν τις ανοικτές πόρτες και την ενθάρρυνση συμμετοχής προς όλους. Το αποδεικνύει και η σημερινή μας ΝΟΔΕ, που αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από νέα στελέχη που έχουν τη θέληση να προσφέρουν. Έχοντας στελεχώσει όλες τις γραμματείες μας στα πρότυπα της κεντρικής οργάνωσης του κόμματός μας και συστήνοντας συνεχώς ομάδες εργασίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας αλλά και της μόνιμης συνεργασίας με την Νεολαία μας, την ΟΝΝΕΔ Βόλου. Ενδεικτικά σας αναφέρω τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων, όπου σε ημερίδα μας είχαμε εξαιρετικούς καλεσμένους, την ημερίδα της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κ. Καραμανλή, τη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, τη Γραμματεία Εργαζομένων, Κοινωνικών Δικτύων, Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ.ά.

Κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα πραγματικά ανοικτό κόμμα που ακούει την κοινωνία και δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, χωρίς να ζητά κομματικά ένσημα.

Και για αυτό ζητώ από τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας τη στήριξη και την ψήφο τους για μια νέα δημιουργική θητεία.

– Με δεδομένο ότι στη νέα θητεία θα έχετε να αντιμετωπίσετε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές και εκλογές στην Αυτοδιοίκηση), σε ποιους άξονες θα πρέπει να βασιστεί η πολιτική σας ώστε να έρθουν και τα νικηφόρα αποτελέσματα; Για παράδειγμα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα επιδιώξετε συνεργασίες και σε ποιο πολιτικό πλαίσιο;

Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να σηκώσουμε όρθια πάλι την Ελλάδα. Έργο δύσκολο, ευθύνη τεράστια, ιστορική. Την αναλαμβάνουμε με θάρρος. Η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί θυσία, τόλμη και αυταπάρνηση. Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει μια νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που υποφέρουν, κουράστηκαν πια. Δεν αρκούνται σε κριτική και θυμό. Θέλουν πράξεις. Είμαστε έτοιμοι για τις τρεις αναμετρήσεις, και ήδη ο Πρόεδρός μας Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογική ετοιμότητα.

Οφείλουμε όλοι να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να σαρώσουμε όλη τη Μαγνησία μεταφέροντας το μήνυμα και το περιεχόμενο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται.

Ακούμε τους πολίτες για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες κινήσεις για συνεργασίες για το μεγαλύτερο όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου