ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Αχ. Μπέου σε επικεφαλής μειοψηφιών στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού

επίθεση-αχ-μπέου-σε-επικεφαλής-μειοψη-250061

Επίθεση εναντίον των επικεφαλής των μειοψηφιών στο δημοτικό συμβούλιο εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου του 2022, μετά τη διαμόρφωσή του σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος καταφέρθηκε εναντίον των επικεφαλής των μειοψηφιών, καλώντας να ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά χωρίς να… αιτιολογούν τη στάση τους. «Να μη χαλούν τον χρόνο τους. Ούτως ή άλλως δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Οι αποφάσεις είναι δικές μας. Εμείς προγραμματίζουμε, εμείς εκτελούμε, εμείς θα κριθούμε. Εσείς είστε περαστικοί. Σας γνώρισε ο κόσμος και τώρα δεν θέλει να σας βλέπει», είπε χαρακτηριστικά, πριν τους ευχηθεί για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονας Αποστολάκης, έθεσε ζήτημα για την απογραφή του πληθυσμού. Υποστήριξε ότι ο Δήμος Βόλου θα έπρεπε να κάνει καμπάνια, καθώς εμφανίζει πληθυσμό μικρότερο από τον πραγματικό με αποτέλεσμα να χάνει και επιχορηγήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Ριζόπουλος, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δήμων. Όπως ανέφερε από το 2009 έχει περικοπεί το 62% των αυτοτελών πόρων. «Το ότι δεν ανοίγει το ζήτημα ο κ. Αποστολάκης είναι αρνητικό και για τον ίδιο και για την παράταξή του», είπε. Ο ίδιος σημείωσε ότι η τραγική υποχρηματοδότηση αποτυπώνεται και στον φετινό προϋπολογισμό και μίλησε για τοπική αυτοδιοίκηση που έχει απωλέσει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της. Εθεσε ζήτημα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ μίλησε για αύξηση των ανταποδοτικών τελών και φόρων μέσα στο 2022 κατά 30%.

Η αναφορά στον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπέου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Ριζόπουλο να μη «διαβάζει ποιήματα από τον Περισσό». «Είναι ντροπή. Εδώ και επτά χρόνια φωνάζω ότι στο δημοτικό συμβούλιο συζητάμε μόνο θέματα του Δήμου. Τι κάνουν τα κόμματα και οι διπλανοί δήμοι είναι δικό τους θέμα», είπε ο δήμαρχος Βόλου, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, κάλεσε τον κ. Ριζόπουλο να στείλει την τοποθέτησή του στον δήμαρχο Πάτρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου