ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ

συνεχίζεται-η-απεργία-της-πνο-249864

Ενώ χθες απέπλευσε εκτάκτως το πλοίο, για να εξυπηρετηθούν ανάγκες

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό κ. Δρίτσα.

Στο μεταξύ, δεμένο παρέμεινε χθες στο λιμάνι του Βόλου το flying cat, ενώ εκτέλεσε εκτάκτως το δρομολόγιό του το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.

Το πλοίο μετέφερε χθες το πρωί 255 επιβάτες, 36 Ι.Χ., 16 φορτηγά και 3 δίκυκλα, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ Χαράλαμπος Νασουφίδης, επετράπη κατ’ εξαίρεση χθες ο απόπλους του πλοίου, διότι έπρεπε να εξυπηρετηθούν ασθενείς, αλλά και ο ανεφοδιασμός των νησιών με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. «Τα είδη που επρόκειτο να μεταφερθούν με φορτηγά ήταν ευπαθή και για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου» όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Οσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν, αντίστοιχα, με το flying cat είτε ακύρωσαν τα εισιτήριά τους είτε πρόκειται να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή, όταν λήξει η απεργία. Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ και του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που συμμετέχουν από κοινού στην απεργία, ενημέρωσαν τους επιβάτες για τις εξελίξεις σε ήρεμους τόνους, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

Η νέα απεργία που εξήγγειλε χθες η ΠΝΟ θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας οι οποίοι βρίσκονται στο Βόλο, θα ληφθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου