ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στη φυλακή Κασσαβετείας

επίσκεψη-του-σεβασμιώτατου-μητροπολ-249828

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργάνωσαν χθες τα σχολεία του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του καταστήματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μετά από σχετική πρόσκληση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος και τριμελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συλλόγου π. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, τον αντιπρόεδρο Λάμπρο Γιωτόπουλο και το μέλος του Συλλόγου Κερασία Παπαγεωργίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής των φυλακών Στέφανος Ραφτόπουλος, ο διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι δάσκαλοι των σχολείων της υυλακής, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο π. Χρήστος Μπούντης, πνευματικός συμπαραστάτης των κρατουμένων της Κασσαβέτειας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ραφτόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε Σεβασμιώτατο και τον «Εσταυρωμένο» για τη στήριξη που παρέχουν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η γιορτή περιελάμβανε μονόλογο και ένα δρώμενο από τους μαθητές. Ιδιαίτερα ξεχωριστά και τα δύο, συγκίνησαν με τον τρόπο παρουσίασής τους. Στο πρώτο μέρος κρατούμενος έγραψε και διάβασε μια χριστουγεννιάτικη αληθινή ιστορία, αναπολώντας κάποια Χριστούγεννα, που έκανε με την οικογένειά του, στο φιλόξενο χώρο του σπιτιού του, περιγράφοντας κάποια έθιμα που συνόδευαν τη γιορτή αυτή, για να καταλήξει με θλίψη και νοσταλγία ότι θα ήθελε αυτές τις άγιες ημέρες να είναι με την οικογένειά του, ακόμη και εάν ήταν άδειο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το δρώμενο, στο οποίο πήραν μέρος αρκετοί κρατούμενοι μαθητές, προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς άγγιξε το ευαίσθητο θέμα των κοινωνικών διακρίσεων και των άνισων ευκαιριών της ζωής για πρόοδο και κοινωνική ανέλιξη. Το θέμα του έργου: «Είμαστε όλοι ίσοι;».

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι «για τον Χριστό, ναι, είμαστε όλοι ίσοι! Αρκεί μετανοημένοι να στραφούμε προς Εκείνον, ο οποίος μας καλεί κοντά του, μας συγχωρεί και μας δέχεται ως ίσους». Απευθυνόμενος στους κρατουμένους είπε: «Τα Χριστούγεννα είναι η υπενθύμιση της συγχώρησής μας. Ο Χριστός εάν ξαναγεννιόταν, αυτό το χώρο της φυλακής θα διάλεγε για να εμφανιστεί, κοντά στους αναγκεμένους ανθρώπους. Ετσι όλοι οι κρατούμενοι έχετε στα χέρια σας την ελπίδα για τη μετάνοια. Η απόφαση για αλλαγή του τρόπου ζωής θα είναι σωτήρια».

Κλείνοντας την εκδήλωση ο π. Θεόδωρος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους την έμπρακτη αγάπη του «Εσταυρωμένου», ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στους φυλακισμένους, αλλά και σε κάθε άπορο, στηρίζοντάς τους παντοιοτρόπως.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή των ατομικών δεμάτων-δώρων, που με περισσή αγάπη χρηματοδότησε το Δ.Σ., ετοίμασαν εθελόντριες του «Εσταυρωμένου» και περιελάμβαναν είδη υγιεινής, σαπούνια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ξυραφάκια, σφουγγάρι μπάνιου, χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, εσώρουχα, κάλτσες, ημερολόγιο τσέπης και το περιοδικό του Συλλόγου «Μηνύματα Ζωής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου