ΤΟΠΙΚΑ

Διερευνητικές ματιές στην αγορά

διερευνητικές-ματιές-στην-αγορά-249290

Στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων στρέφεται το βλέμμα των καταναλωτών, με διερευνητική ωστόσο διάθεση, σύμφωνα με τα δεδομένα των πρώτων ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η κινητικότητα που παρατηρείται στην τοπική αγορά δεν μεταφράζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στις αντίστοιχες πωλήσεις, ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι το κλίμα θα αλλάξει τις επόμενες μέρες, καθώς τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται μεταξύ 20 και 50%.

Οι κλάδοι που δείχνουν να ευνοούνται, σε πρώτη φάση, είναι η ένδυση και η υπόδηση, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, «είναι νωρίς ακόμη για να εξάγουμε συμπεράσματα. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες, και λογικά την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα και ανάλογες πωλήσεις στα τοπικά καταστήματα».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο φετινός Οκτώβριος, παρότι ξεκίνησε με ενθαρρυντικά μηνύματα το πρώτο δεκαήμερο, εντούτοις το συνολικό πρόσημο ήταν αρνητικό για τους επαγγελματίες και τους τζίρους των τοπικών καταστημάτων. Παρόλα ταύτα, οι επαγγελματίες αισιοδοξούν ότι θα ανακάμψει η κίνηση στην τοπική αγορά τις επόμενες μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου