ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην Εισαγγελία Βόλου το πόρισμα για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό

στην-εισαγγελία-βόλου-το-πόρισμα-για-τ-249171

Τι λέει η μητέρα της 13χρονης που σκοτώθηκε στο παζάρι Αλμυρού στις 30 Αυγούστου

Ολοκληρώθηκε η δικογραφία για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό με θύμα μία 13χρονη κοπέλα, η οποία βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν, ενώ διασκέδαζε ανέμελα με φίλες, το χαλί όπου ήταν ανεβασμένη, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, άρχισε να περιστρέφεται με μεγάλη δύναμη, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί από τη θέση της και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σε δηλώσεις της στο Star η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε ότι «σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το μηχάνημα φταίει γιατί το είχαν δηλώσει 15 ίππων αλλά ήταν 123,6 και ήταν και μεθυσμένος ο χειριστής. Αν δεν το σταματούσε κάποιος άνθρωπος θα έφευγαν και άλλα παιδιά. Δεν το σταμάτησε ο χειριστής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του κοριτσιού μίλησε παράλληλα για το πώς ήταν οι γιορτές χωρίς την κόρη της, τονίζοντας πως ενώ όλες οι μέρες είναι δύσκολες, «αυτές είναι ακόμα πιο πολύ».

«Τι γιορτές να κάνουμε χωρίς το κορίτσι μας; Είναι αισθητή η απουσία της. Καμιά φορά φωνάζω την άλλη κόρη μου Σεράινα. Ήταν 13 χρονών και είχε ύψος 1,75. Έμπαινε και έδινε ζωή στο σπίτι. Όλες οι μέρες είναι δύσκολες, αλλά αυτές είναι ακόμα πιο πολύ. Να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι έχει φύγει ένα κομμάτι από το σώμα μου», δήλωσε η συντετριμμένη μητέρα στο Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί για τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ολοκλήρωσε τις μαρτυρικές καταθέσεις που ζητήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στο πλαίσιο των καταθέσεων εξετάστηκε εάν υπήρχαν μηχανολογικά προβλήματα στη λειτουργία του μηχανήματος ή προβλήματα που να αφορούσαν σε θέματα χειρισμού. Επίσης εξετάστηκε εάν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά του πάντως ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ υποστηρίζει ότι το μηχάνημα ήταν απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό και ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν εντός των ορίων.

Μετά την εξέταση της δικογραφίας αναμένεται να αποδοθούν εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε κάθε αρμόδιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου