ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια θα τα πουν ΔΕΥΑΜΒ και Ο.Λ.Β.

στα-δικαστήρια-θα-τα-πουν-δευαμβ-και-ο-λ-248681

Εάν ο Ο.Λ.Β. δεν μειώσει τα τέλη για τα αντλιοστάσια, τα οποία τριπλασίασε μονομερώς

Αποφασισμένη να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, εμφανίζεται η ΔΕΥΑΜΒ, μετά το μονομερή τριπλασιασμό των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων του λιμανιού, όπου η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει τέσσερα αντλιοστάσιά της στα Πευκάκια, στο Παλιό Λιμεναρχείο, στην κεντρική προβλήτα και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, η ΔΕΥΑΜΒ θα υποβάλλει αίτημα μείωσης των τελών κατά τα δύο τρίτα, προκειμένου να πληρώνει ό,τι πλήρωνε έως και το 2013, σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς τα αντλιοστάσια είναι έργα κοινής ωφελείας.

«Κάποια τέλη έχουν οριστεί αυθαίρετα. Πρόκειται για μόνιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν την πόλη και τους πολίτες», είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Τα αντλιοστάσια δεν είναι μαγαζί να τα πάρουμε να τα βάλουμε σε άλλο χώρο. Υπάρχει συγκεκριμένη χρήση και εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον», αντέδρασε στην πολιτική του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας, Κώστας Γαργάλας.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει καταβάλλει στον Ο.Λ.Β. το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στα τέλη μετά τον τριπλασιασμό τους ύψους 40.000 ευρώ. Την ίδια ώρα και ο Ο.Λ.Β. οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ πάνω από 200.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης.

Με εξώδικο που έστειλε ο Ο.Λ.Β. προς τη ΔΕΥΑΜΒ ζητά σε πρώτη φάση να συμψηφιστεί το ποσό των 40.000 ευρώ περίπου που χρωστά η ΔΕΥΑΜΒ για χρήση κοινόχρηστων χώρων με οφειλές του οργανισμού προς την επιχείρηση για κατανάλωση νερού. Παράλληλα, αμφισβητεί και λογαριασμούς ύδρευσης ύψους 146.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι το υδρόμετρο δεν λειτουργούσε σωστά.

Η ΔΕΥΑΜΒ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να υποκύψει στις μονομερείς ενέργειας του Ο.Λ.Β. «Μπορεί να έρθουν να μας πουν μετά ότι θέλουν ενοίκιο δέκα φορές πάνω», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου