ΤΟΠΙΚΑ

Γενική συνέλευση αντιπροσώπων

γενική-συνέλευση-αντιπροσώπων-24847

Υπό το βάρος της θύελλας που έχουν προκαλέσει τα σχέδια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και της μείωσης του κατώτατου μισθού, γενική συνέλευση αντιπροσώπων σωματείων και διοικήσεων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων συγκαλεί το Εργατικό Κέντρο Βόλου εν όψει της 24ωρης απεργίας στις 20 Φλεβάρη.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην

αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ. Βόλου με θέματα την 24ωρη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου αλλά και την ανακοίνωση αποφάσεων Γεν. Συνελεύσεων κατά χώρο εργασίας, για την πρόταση μορφών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η απεργιακή συγκέντρωση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αιτήματα αιχμής αυτής της απεργιακής κινητοποίησης είναι η υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Επίσης το ΕΚΒ ζητά την ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

«Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλλουν τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚΒ και καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η απεργία πραγματοποιείται για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να διεκδικεί το δικαίωμα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και μέτρα για την ανεργία.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εκδόθηκε καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 20 Φλεβάρη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας. «Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει. Στην ταξική ενότητα και στους λαϊκούς αγώνες, να σπάσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων τα μούτρα της» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης, να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος ανενημέρωτος, να μη μείνει άνεργος που δε θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας σ’ αυτόν, να μην υπάρξει εργασιακός χώρος και σχολή που δεν θα φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση.

Σύσκεψη Λέσχης Εργαζομένων

για την απεργία της 20ης Φλεβάρη

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου καλεί σε συζήτηση – σύσκεψη εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στον χώρο της Λέσχης, Μεταμορφώσεως 19, με σκοπό τη συμβολή στην επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής 24ωρης απεργίας στις 20 Φεβρουαρίου.

«Γνωρίζουμε -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν με μια 24ωρη απεργία, αλλά η τελική νίκη των εργαζομένων θα έρθει μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες. Η απεργία στις 20 είναι μία τέτοια μάχη που ο εργατόκοσμος πρέπει να τη δώσει, αν θέλει να δει ένα καλύτερο μέλλον. Είναι μάχη ουσίας. Καταργούν τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χάρη στις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν αναγνωρισμένα δικαιώματα και έτσι μπορούσαν να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Τώρα θέλουν να μας πάνε όλους, νέους, μεγαλύτερους, Έλληνες, μετανάστες, στα 400 ευρώ. Πρόκειται για μάχη αξιοπρέπειας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου