ΤΟΠΙΚΑ

Επί ποδός οι δημόσιοι υπάλληλοι ~ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

επί-ποδός-οι-δημόσιοι-υπάλληλοι-για-απ-248142

Τρεις 24ωρες απεργίες μέσα στο Μάρτιο και συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας

Γενικό λουκέτο στις δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου. Τρεις 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάρτιο για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες σε διάφορους κλάδους.

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική Απεργία στο δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι προγραμματίζουν έπειτα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα, προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων φορέων και την απόλυση των εκεί εργαζόμενων.

«Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η Κυβέρνηση, είναι αυτός της υλοποίησης στο ακέραιο των μνημονιακών επιταγών αλλά και της ικανοποίησης των επιδιώξεων των εγχώριων οικονομικών παραγόντων οι οποίοι διεκδικούν το έργο του Δημοσίου» τονίζεται σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία που συνεχίζοντας τονίζει «παράπλευρη, για την Κυβέρνηση, απώλεια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των υπό κατάργηση δομών, οι οποίοι προορίζονται να προστεθούν στη λίστα των χιλιάδων απολυμένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποταγής. Στόχος τους η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ΄ ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση υπαλλήλους. Παράλληλα προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη «οφελούμενων» και άλλων με 480 ευρώ το μήνα με 5μηνες συμβάσεις».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου