ΤΟΠΙΚΑ

Οι γυναίκες «θύματα» του ασφαλιστικού

οι-γυναίκες-θύματα-του-ασφαλιστικο-247834

Οπως τονίστηκε σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες και τις άνεργες να συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί εκείνης της μέρας απηύθυνε η Χρυσούλα Τασσολάμπρου, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Δ.Σ. του συνδικάτου Μετάλλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ) σχετικά με τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις στη ζωή των γυναικών.

«Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη -τόνισε η κ. Τασσολάμπρου, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας. Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μόνο τα «προεόρτια» του αντιλαϊκού λογαριασμού, που ετοιμάζει κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής θύελλας.

Μας θέλουν όλο και πιο φτηνές και αναλώσιμες για να διασφαλίσουν την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, να αυγατίσουν τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων στην υγεία».

Τέλος αναφέρθηκαν οι στόχοι πάλης του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρη, δωρεάν προληπτικό έλεγχο και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις κ.α.

Το ΠΑΜΕ εξάλλου σε ανακοίνωσή του για το ασφαλιστικό τονίζει τα εξής: «Η αναλογική σύνταξη που θα συμπληρώνει το ξεροκόμματο, θα καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας και τις εισφορές, που όμως το ύψος της δε θα είναι εγγυημένο, αλλά θα μπαίνει σε νέες συμπληγάδες και θα διαφοροποιείται με βάση τις οικονομικές εξελίξεις, τη δημοσιονομική πολιτική. Δηλαδή, στην ουσία θα είναι σύνταξη η οποία θα υπολογίζεται βάσει των κανόνων της ιδιωτικής ασφάλισης, χωρίς καμιά κρατική εγγύηση, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και τα Ταμεία καταληστεμένα, χωρίς αποθεματικά, αφού η κυβέρνηση όχι απλά πήρε ό,τι είχε απομείνει την άνοιξη, αλλά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο έκανε την αρπαγή νόμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου