ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τον θάνατο της 60χρονης ύστερα από ιατρικές οδηγίες με μαντζούνια

ερευνα-για-τον-θάνατο-της-60χρονης-ύστερ-247723

Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου με αφορμή τα αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον ιδιώτη γιατρό, που αποτρέπει ασθενείς με κορονοϊό να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο και τους κουράρει με «ασπιρίνες», με αποτέλεσμα να φθάνουν στο Αχιλλοπούλειο, όταν πλέον η κατάστασή τους είναι πολύ σοβαρή.

Μετά και την επώνυμα καταγγελία στην εφημερίδα από τον 63χρονο επαγγελματία από τη Νέα Ιωνία για τον πρόωρο θάνατο της 60χρονης συζύγου του, που ακολούθησε τις ανεκδιήγητες μεθόδους του γιατρού, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση δίνοντας σειρά οδηγιών.

Ο αρνητής γιατρός θα είναι αντιμέτωπος με πολύ σοβαρά αδικήματα ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα, αν αποδειχτούν τα καταγγελλόμενα και προκύψουν στοιχεία για τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να διερευνηθεί αν από τη δράση του προέκυψε θανατηφόρα έκθεση της συζύγου του 63χρονου επιχειρηματία, αλλά και τυχόν κατά συρροή έκθεση. Πρόκειται για αδίκημα που αν διαπιστωθεί ότι διαπράχτηκε τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως και 10 έτη.

Επίσης, ζητεί να διαπιστωθεί αν προέκυψε βαριά σωματική βλάβη για τον ίδιο τον επαγγελματία, αφού ενάμιση μήνα μετά τη νόσησή του από τον κορονοϊό συνεχίζει να δίνει τη μάχη της αποκατάστασης και αν υπήρξε απλή έκθεση ασθενών κατά συρροή, αφού υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που φέρονται να κουράριζε ο ίδιος αρνητής γιατρός και πήγαιναν στο Νοσοκομείο όταν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστεί αν υπήρξε αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος από γιατρό τελούντα σε νόμιμη αναστολή, καθώς ο ιδιώτης γιατρός βρισκόταν σε αναστολή επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Επισημαίνεται ότι για το εν λόγω αδίκημα, αν διαπιστωθεί ότι διαπράχτηκε, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 6 εβδομάδων και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπήκαν και οι εμφανίσεις του γιατρού σε διαδικτυακά μέσα, αφού φέρεται να συμμετείχε σε πάνελ του διαδικτύου με ιατρικές συμβουλές για τη χορήγηση συγκεκριμένης συνταγής αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και διέγερση σε ανυπακοή.

Με βάση τα ανωτέρω η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να επισυνάψει στη δικογραφία τα στοιχεία του γιατρού, βεβαίωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας αν ο ιδιώτης τελούσε σε αναστολή, τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της 60χρονης, τα στοιχεία του συζύγου της και αντίγραφα όλου του φακέλου που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για τον αρνητή.

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα πρέπει να διερευνήσει τις παρουσιάσεις του γιατρού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προκύψει αν από αυτές προέκυπταν φόβος στους πολίτες και κλονισμός της εμπιστοσύνης τους για τη δημόσια υγεία.

Τέλος, η Ασφάλεια καλείται να ελέγξει αν ο γιατρός νόσησε από κορονοϊό ή παραπλανεί με τη σχετική πινακίδα που έχει αναρτήσει έξω από το ιατρείο του.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν για καταθέσεις ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, υπεύθυνοι της κλινικής Covid-19 και της ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου και ο 63χρονος επιχειρηματίας.

Τέλος, η Εισαγγελία Βόλου θα καλέσει σε ανωμοτί εξηγήσεις τον αρνητή γιατρό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου