ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: 45χρονος έσπρωχνε κοκαΐνη σε χρήστες

βόλος-45χρονος-έσπρωχνε-κοκαΐνη-σε-χρήσ-247706

Ηταν ανεπιθύμητος στη χώρα, βάσει της συνθήκης του Σένγκεν, ωστόσο παρέμενε παράνομα και διακινούσε κοκαΐνη. Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχθές το μεσημέρι σε 45χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Μετά από πληροφορίες που υπήρχαν ότι ο αλλοδαπός το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούσε ναρκωτικές ουσίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του στον Βόλο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης σε μορφή βράχου βάρους 54,6 γραμμαρίων και τρεις νάιλον συσκευασίες με την ίδια ποσότητα ναρκωτικών σε μορφή σκόνης συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων.

Επίσης, από το σπίτι κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας ως μέσο διάθεσης των ναρκωτικών ουσιών, το κινητό του 45χρονου ως μέσο διευκόλυνσης για την εμπορία ναρκωτικών και το ποσό των 2.220 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είναι ανεπιθύμητος στη χώρα βάσει της συνθήκης του Σένγκεν από το 2017. Εντούτοις, ενώ είχε απελαθεί, είτε δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τη χώρα, είτε επέστρεψε παράνομα.

Ο 45χρονος κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με στόχο την περαιτέρω διάθεση.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για μεθαύριο Παρασκευή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η τοξικοεξάρτησή του και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Μετά τη χορήγηση της προθεσμίας ο 45χρονος επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου κρατείται μέχρι την απολογία του.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συνθήκης του Σένγκεν η οποία οδήγησε στην κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των κρατών που την υπέγραψαν, δημιουργήθηκε βάση δεδομένων που επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές την ανταλλαγή δεδομένων αναφορικά με ορισμένες κατηγορίες προσώπων και πραγμάτων.

Στο σύστημα καταχωρούνται μεταξύ άλλων πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα που καταζητούνται από τις δικαστικές αρχές, με ανεπιθύμητους αλλοδαπούς, με πρόσωπα που έχουν εξαφανισθεί καθώς και με πρόσωπα τα οποία τίθενται υπό διακριτική παρακολούθηση, αλλά και κλεμμένα αντικείμενα.

Ο 45χρονος προέκυψε ότι ήταν καταχωρημένος στο σύστημα ως ανεπιθύμητος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου