ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικά γεύματα στο παρά πέντε

σχολικά-γεύματα-στο-παρά-πέντε-247598

Τρεις μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι διακοπές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση των μαθητών. Σε 30 δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, οι 2.580 μαθητές περιμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο πότε θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή γευμάτων…

Στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, βάσει των στοιχείων που έδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τον περασμένο Οκτώβριο, θα συμμετέχουν από τη Μαγνησία συνολικά 30 δημοτικά σχολεία, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Ν. Ιωνίας, τα 5ο, 9ο, 10ο, 12ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 19ο, 23ο, 24ο, 29ο, 30ο Βόλου, το 1ο Πορταριάς, το 3ο Αγριάς- Δράκειας, το 1ο και το 2ο Ν. Αγχιάλου και τα δημοτικά σχολεία στα Ανω και Κάτω Λεχώνια. Στη λίστα με τους συμμετέχοντες, συνολικά 2.580 μαθητές, περιλαμβάνονται επίσης και ιδιαιτερότητες που αφορούν τη σίτιση, όπως για παράδειγμα αν ένας μαθητής έχει δυσανεξία σε κάποια τροφή ή αλλεργία.

Τα σχολικά γεύματα θα ξεκινήσουν να διανέμονται από σήμερα στα σχολεία και για τρεις ημέρες, σήμερα, αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή, που είναι και η τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν ξεκινήσουν οι διακοπές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Οι μαθητές θα σιτίζονται εντός του σχολικού χώρου από τη 1:15 το μεσημέρι έως τις 2μ.μ., ενώ όσοι δεν παρακολουθούν ολοήμερο τμήμα μπορούν να παίρνουν τα πακέτα τους στο σπίτι. Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγιεινής διατροφής των μαθητών, ενώ όσες μερίδες μένουν αδιάθετες υπάρχει πρόβλεψη για την απορρόφησή τους μέσω κοινωνικών δομών από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μετά τις γιορτές και μέχρι τέλος του σχολικού έτους. Ωστόσο, ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση. Ηδη από τις αρχές Νοεμβρίου, σχολεία και μαθητές περίμεναν την έναρξη της διανομής των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία. Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας είχε εκφράσει τη βούληση για άμεση έναρξη του προγράμματος ενώ είχε προβλέψει και αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατομμύρια ευρώ), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Οι αυξήσεις αυτές έγιναν, με στόχο την ενίσχυση των πιο ευάλωτων δήμων της επικράτειας, ωστόσο τα γεύματα ξεκινούν μόλις σήμερα στα σχολεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου