ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Ταξιαρχών

πανηγυρίζει-η-μονή-ταξιαρχών-247430

Λαμπρές εορταστικές ακολουθίες στους ναούς για τους προστάτες της πολεμικής αεροπορίας

Τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Εκκλησία μεθαύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου αύριο παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Βόλο για το μοναστήρι αύριο Σάββατο στις 4.30 μ.μ., με αφετηρία το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και επόμενες στάσεις τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νικάνορος, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, ο οποίος θα μιλήσει.

Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού και η Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

Επίσης, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί:

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου, όπου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κων/νου Φλάκη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών όπου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας όπου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου όπου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών 111Π.Μ. αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Βασιλείου Μπέκα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου