ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δραστηριότητες για όλους στα Κοινωνικά Κέντρα Βόλου

δημιουργικές-δραστηριότητες-για-όλο-247209

Τα πέντε Κοινωνικά Κέντρα του Τμήματος Ποιότητας Ζωής Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικές συνοικίες του Δ. Βόλου (Ν. Δημητριάδα, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Ανάργυροι, Νεάπολη, Αλυκές), είναι εστίες κοινωνικής υποστήριξης, άσκησης αποκεντρωμένης κοινωνικής πολιτικής.

Όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Μορφογιάννη Αναστασία, στα Κοινωνικά Κέντρα λειτουργούν σε καθημερινή βάση προγράμματα για όλες τις ηλικίες και πληθυσμιακές ομάδες προσφέροντας δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου (χορός, χορωδία, γυμναστική, εκδηλώσεις) των πολιτών σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Οι δράσεις του Κ.Κ. εμπλουτίζονται και ενδυναμώνονται με την συμμετοχή συλλόγων και ομάδων πολιτών.

Στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας λειτουργεί Κοινωνική Σχολή Χορού οπού διδάσκονται δωρεάν παιδιά/έφηβοι και ενήλικες latin, zoumba, salsa, cubana και oriental.

Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε τμήμα λάτιν και τμήμα χορωδίας όπου συμμετέχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, αποδεικνύοντας ότι ο χορός και η μουσική δεν έχουν όρια και διακρίσεις.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να απασχοληθούν δημιουργικά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαθαίνοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Τα δύο τμήματα αυτά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Κ.Κ. Νέας Δημητριάδας προσφέροντας με αγάπη και πολύ μεράκι ένα πλούσιο πρόγραμμα στους παρευρισκόμενους.

Φέτος δημιουργηθήκαν επίσης, δύο τμήματα παραδοσιακού και μοντέρνου χορού για παιδιά στο Κ.Κ Νεάπολης τα οποία συμμετείχαν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Κοινωνικό Κέντρο και στις εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο.

Στο άμεσο μέλλον στο Κ.Κ. Νέας Δημητριάδας θα λειτουργήσει τμήμα λάτιν για άτομα με αναπηρία όρασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου