ΤΟΠΙΚΑ

Νέες ζημιές στην αγροτική οδοποιία στο Ν. Πήλιο

νέες-ζημιές-στην-αγροτική-οδοποιία-στ-246649

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών

Νέες ζημιές στην αγροτική οδοποιία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και οι παραγωγοί είναι αποκλεισμένοι από τα κτήματά τους.

Για την αντιμετώπιση των νέων ζημιών στο αγροτικό δίκτυο και την αποκατάσταση της βατότητας, η δημοτική αρχή είναι υπ’ ατμόν. «Φροντίζουμε για τη συντήρηση των μηχανημάτων του δήμου προκειμένου άμεσα μόλις περάσει και το νέο κύμα κακοκαιρίας να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων», τόνισε ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός επισημαίνοντας ότι αυτή θα είναι από τις προτεραιότητες του δήμου το επόμενο διάστημα.

Σε δεύτερο χρόνο, ο δήμος θα επιδιώξει συνάντηση με τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής προκειμένου να αποτυπωθεί το σύνολο του προβλήματος που αντιμετωπίζουν με τον δάκο που έπληξε σε μεγάλο βαθμό και τις καλλιέργειες του Πηλίου ώστε στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις.

Οπως είναι γνωστό η φετινή ελαιοπαραγωγή έχει «λεηλατηθεί» από τον δάκο και η τιμή του ελαιόλαδου έχει κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου