ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την εξαίρεση του προσωπικού Ψυχικής Υγείας από το έκτακτο επίδομα

παρέμβαση-μεϊκόπουλου-για-την-εξαίρε-246184

Το θέμα της εξαίρεσης του υγειονομικού προσωπικού των Κέντρων Ψυχικής Υγείας από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος στο υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών της χώρας φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Την Ερώτηση συνυπέγραψαν και άλλοι 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας είναι δημόσιες αποκεντρωμένες υγειονομικές δομές υπαγόμενες διοικητικά σε Νοσοκομεία. Σύμφωνα με προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών της χώρας, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εντούτοις από τη διατύπωση της διάταξης φαίνεται ότι εξαιρούνται από την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας.

«Το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές της χώρας, εκτελεί από την αρχή της πανδημίας κανονικά τις προβλεπόμενες εφημερίες και έρχεται σε επαφή με περιστατικά Covid, ενώ καλείται και σε διαχείριση περιστατικών στις μονάδες Covid», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η εξαίρεση του υγειονομικού προσωπικού των Κέντρων Ψυχικής Υγείας από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας είναι άδικη και παράλογη.

«Η προσφορά του προσωπικού των Κέντρων Ψυχικής Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε, το ίδιο το Υπουργείο το είχε αναγνωρίσει στην προηγούμενη καταβολή έκτακτου επιδόματος στο υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών της χώρας, από το οποίο δεν τους είχε εξαιρέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να διορθώσει την αδικία και να συμπεριλάβει το υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Ψυχικής Υγείας στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος του υγειονομικού προσωπικού των δημοσίων δομών της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου