ΤΟΠΙΚΑ

Βανδαλισμοί στο εικονοστάσι για τη μνήμη της Ευγενίας Ρηγώνη

βανδαλισμοί-στο-εικονοστάσι-για-τη-μν-245784

Στόχο βανδάλων αποτέλεσε πρόσφατα το εικονοστάσι στις Πλάκες που τοποθετήθηκε στη μνήμη της λιμενικού Ευγενίας Ρηγώνη, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 22 ετών το 2002

Ανεγκέφαλοι πέταξαν πέτρες, έσπασαν τα τζαμάκια, προκάλεσαν καταστροφές στα μάρμαρα.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας Δήμητρα Ρηγώνη λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούν εικόνες φρίκης. Εχουν προκληθεί άλλες τέσσερις φορές ζημιές. Εχει κουραστεί να προχωρεί συνεχώς σε αποκαταστάσεις και εν μέσω κρίσης και σε νέα έξοδα.

«Δεν βλέπω κάποιο όφελος γιατί συμβαίνει αυτό. Προκάλεσαν καταστροφές και σε άλλο εικονοστάσι που βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το δικό μας. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ή κίνητρο», σημειώνει.

Πλέον η οικογένεια είχε σταματήσει να αφήνει λουλούδια, αφού διερχόμενοι περνούσαν και τα έκλεβαν. Επαψε να τοποθετεί ακριβά τζαμάκια, αφού καταστροφείς τα έσπαζαν.

Οι βάνδαλοι δυστυχώς δεν σέβονται τη μνήμη της 22χρονης ούτε τον πόνο την οικογένειας. «Εκτός από τις καταστροφές δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση. Είναι άσχημο πράγμα να βλέπεις συνεχώς βανδαλισμούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν μπορώ να φανταστώ. Δεν υπάρχει κανένα όφελος», προσθέτει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου