ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο ζωής από το Ιδρυμα Νιάρχος για χιλιάδες καρκινοπαθείς

δώρο-ζωής-από-το-ιδρυμα-νιάρχος-για-χιλ-245639

Ανακοινώθηκε η αποδοχή δωρεάς γραμμικού επιταχυντή

Ανάσα ζωής για χιλιάδες καρκινοπαθείς της Θεσσαλίας και ευρύτερα της Κεντρικής Ελλάδας, σηματοδοτεί η αποδοχή δωρεάς από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που αφορά την απόκτηση γραμμικού επιταχυντή στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στις δηλώσεις τους τόσο ο Κώστας Καραμπάτσας, διοικητής των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όσο και ο Καθηγητής Γεώργιος Κύργιας, Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝΛ, εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Η Οδύσσεια των καρκινοπαθών θα τελειώσει οριστικά», υπογράμμισε ο κ. Καραμπάτσας, αναφερόμενος στην ταλαιπωρία που υφίσταντο οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι έπρεπε να ταξιδέψουν σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να κάνουν τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες.

Από την πλευρά του ο κ. Κύργιας επισήμανε πως «στην περιοχή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προστίθενται κάθε χρόνο 4.000 καρκινοπαθείς. Απ’ το σύνολο, οι 3.000 χρειάζονται ακτινοθεραπεία. Με το γραμμικό επιταχυντή που είναι ήδη παλιός και με διαρκείς βλάβες εξυπηρετούνταν 500 ασθενείς, με το νέο γραμμικό επιταχυντή θα εξυπηρετούνται επιπλέον 1.500 ασθενείς.

Αν η Πολιτεία μας διέθετε ένα ακόμη μηχάνημα θα ήταν δυνατόν να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο συγκεκριμένος γραμμικός επιταχυντής είναι ο μοναδικός μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο πρώτο τετράμηνο του 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου