ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκαν… μαχαίρια στο facebook ~ Αιχμηρές αντιπαραθέσεις μεταξύ πρώην συντρόφων

βγήκαν-μαχαίρια-στο-facebook-αιχμηρές-αντι-245113

Στον απόηχο του επεισοδίου στο δημοτικό συμβούλιο όπου Απ. Νάνος και Γιάννης Γρηγορίου ήρθαν στα χέρια

Μαχαίρια μεταξύ πρώην συντρόφων βγήκαν με φόντο το επεισόδιο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης, όταν Απόστολος Νάνος και Γιάννης Γρηγορίου ήρθαν στα χέρια. Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετατράπηκε σε ρινγκ… Το επεισόδιο όμως σηματοδότησε αιχμηρές αντιπαραθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κώστας Γαργάλας, Νίκος Χαυτούρας και Γιάννης Γρηγορίου αντάλλαξαν πυρά μέσω Facebook και αιχμηρές κατηγορίες.

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές στα χρονικά του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ποτέ στο παρελθόν, παρά τις όποιες δημόσιες φραστικές αντιπαραθέσεις, δεν είχαν έρθει στα χέρια δημοτικοί σύμβουλοι. Οι εικόνες έκαναν το γύρο της Ελλάδας.

Σηματοδότησαν όμως και νέο γύρο αντιπαραθέσεων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Γαργάλας, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Απ. Νάνο, υποστηρίζοντας ότι είχε δίκαιο και να επικροτήσει τη συγγνώμη που ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο, αναφέροντας ότι η αριστερά όποια κι αν είναι αυτή έχει απόλυτο δίκαιο. Αφησε όμως και αιχμές για προβοκάτσιες.

Το «γείτονά» του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και προσωπικό του φίλο Γιάννη Γρηγορίου, έσπευσε να υπερασπιστεί ο Νίκος Χαυτούρας, που κάποτε ανήκαν στην ίδια ομάδα με τον Κ. Γαργάλα. Κατηγορεί τον Κ. Γαργάλα ότι προσπαθεί και από αυτό το γεγονός να βγάλει κέρδος επικοινωνιακά και υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί αριστεροί δεν πειράζουν ούτε μυρμήγκι.

Για μετάλλαξη του Νίκου Χαυτούρα και στήριξη που παρέχει στην παράταξη Αχ. Μπέου, κάνει λόγο ο Κ. Γαργάλας, ο οποίος μάλιστα αποκαλεί το γιατρό θεατή των εξελίξεων και τον ψέγει ότι μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο μόνο όταν είναι να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Αριστερός με αποδεικτικό τις πράξεις του δηλώνει ο Ν. Χαυτούρας και αποκαλεί τον Κ. Γαργάλα μέρος του συστήματος που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.

Η συζήτηση… ανοίγει. Ο Γ. Γαργάλας εκτιμά ότι ο «φασισμός παίρνει διαστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και τοπικά κελαηδάει ανέμελα», ενώ ο Κώστας Λαγός κάνει λόγο για κατάντια του δημοτικού συμβουλίου με ευθύνη της πλειοψηφίας και μεμονωμένων συμβούλων και απευθυνόμενος προς το Ν. Χαυτούρα μιλάει για πικρία που όμως έχει γίνει εμπάθεια.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ξεσπάει για το συμβάν και ο Γιάννης Γρηγορίου. «Υπογραφές μάζευα, αλλά ο Νάνος αποδείχθηκε νάνος ως κομματικός συνδικαλιστής, ως πρώην βουλευτής. Ψεύτης, απαράδεκτος και τραμπούκος».

Σχολιάζοντας δε τη συγγνώμη που ζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, ο Γιάννης Γρηγορίου, απαντά: «από τότε που βγήκε η συγγνώμη γέμισε ο κόσμος γαϊδούρια». «Δεν λέμε μια συγγνώμη και τελειώσαμε. Δεν βάζουμε τα κλάματα από φόβο μήπως και κάνω μήνυση», αναφέρει ο Γιάννης Γρηγορίου. Επιτίθεται και στο Θ. Τσαλούχα που τον χαρακτήρισε αλήτη: «Επιστρέφω το χαρακτηρισμό στα μούτρα του».

Εξαπολύει σκληρή επίθεση και κατά του Κώστα Γαργάλα που υπερασπίστηκε τον Απ. Νάνο. «Συγχαρητήρια Γαργάλα που υπερασπίζεσαι το Νάνο και την αριστερά. Αλλά μια ζωή κομματόσκυλα τρώγατε τις σάρκες σας για καμιά θεσούλα».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου