ΤΟΠΙΚΑ

Φωνή λαού… για τη μετακίνηση ιερέα – Αντιδράσεις πιστών στην Κριθαριά

φωνή-λαού-για-τη-μετακίνηση-ιερέα-α-244005

Καταγγέλλουν ότι στο εκκλησάκι τους δεν θα τελούνται καν κυριακάτικες λειτουργίες – Μετακινήσεις ιερέων και από μεγάλους ναούς του Βόλου

Φωνή λαού… από την Κριθαριά για τη μετακίνηση του ιερέα, που λειτουργεί στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου. Το ποίμνιο έχει ξεσηκωθεί για την απομάκρυνση του π. Εμμανουήλ Τζανάκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη μετακίνησή του από άμβωνος ανήμερα των Θεοφανίων. Η είδηση προκάλεσε τις αντιδράσεις των πιστών, που ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας, καθώς, όπως καταγγέλλουν, στο εκκλησάκι που χτίστηκε με χρήματα των κατοίκων της περιοχής δεν θα τελείται πλέον ούτε κυριακάτικη θεία λειτουργία.

Ο ιερέας καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μακρυράχη, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια που υπηρετούσε στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου. Με συγκινητική ομιλία αποχαιρέτισε ανήμερα των Θεοφανίων το ποίμνιό του. Ο ιερέας της περιοχής, που λειτουργούσε κάθε Κυριακή, δεν αντικαθίσταται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριάς Σπύρο Μάμαλη, «το εκκλησάκι μας κλείνει. Δεν θα τελούνται ούτε κυριακάτικες θείες λειτουργίες». Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Μάμαλης «το εκκλησάκι χτίστηκε με προσφορές των ίδιων των κατοίκων και σε αυτό λειτουργούσε επί 19 συνεχόμενα χρόνια ο ιερέας με το πλούσιο κοινωνικό έργο».

Οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζουν έγγραφο διαμαρτυρίας προς τη Μητρόπολη Δημητριάδος και ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για να αποτρέψουν τη μετακίνηση του ιερέα και το… «λουκέτο» στο εκκλησάκι τους.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν είναι η μοναδική μετακίνηση ιερέα, που προκαλεί αντιδράσεις από πιστούς, αλλά και από ιερείς, κάποιοι εκ των οποίων δεν συμφωνούν με τις μετακινήσεις τους.

Ιερές… ανακατατάξεις προβλέπονται ακόμη και σε μεγάλους ιερούς ναούς ακόμη και στο κέντρο του Βόλου, που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνιος, τόνισε ότι οι μετακινήσεις ιερέων γίνονται στο πλαίσιο της ποιμαντικής ευθύνης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου. «Μετακινήσεις γίνονται συχνά όταν κρίνεται ότι ιερέας θα πρέπει να διακονήσει αλλού. Είναι ευχάριστο όταν ο λαός συνδέεται με τον ιερέα της ενορίας του, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται για το καλό. Ενας ιερέας θα πρέπει να εξελίσσεται και σε κάθε περίπτωση καμία ενορία δεν θα αφεθεί στην τύχη της. Ολες θα καλυφθούν», σημείωσε ο π. Επιφάνιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου